Дві війни - одна біда. Кодимщина відзначила День Скорботи

Дата: 22.06.2023 14:13
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

ДВІ ВІЙНИ - ДВА ПОКОЛІННЯ, РІЗНІ СТОЛІТТЯ І ТИСЯЧОЛІТТЯ; ОДНАКОВИЙ ШЛЯХ, ТАКА САМА БІДА.

Їх об’єднує сльози матерів, втрати близьких, загибель молодих, мужніх, смерть і розруха, знищене майбутнє.

22 червня Кодимщина, разом з нашою державою, відзначила День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Цього дня Друга Світова війна увійшла до колишнього радянського союзу. Її жертвами став кожний п’ятий українець – історики називають цифри від 8 до 10 мільйонів.
Мешканці Кодимщини також пережили геноцид, зради, розстріли євреїв, знищення підпільників. Та вистояли, і у березні 1944 року край був визволений.

Про ці та інші історичні віхи тієї епохи говорили сьогодні на меморіальному заході, на площі Перемоги у місті Кодима.

  • Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто наближав перемогу в тій жахливій війні; тих, хто став жертвою нацизму і передавати пам’ять нащадкам. Завжди  славимо усіх, хто протистояв жорстокому ворогу у Другій   світовій війні, згадуємо ветеранів, які довгий час були поруч з нами у цьому житті. Славимо єдиного ветерана, учасника бойових дій, Добровольського Івана Семеновича, який нині живе у Кодимі. Віка і здоров’я йому на довгі роки! Ми говорили «Ніколи знову». Бо ми – мирна нація. Та ворожа росія порушила наше життя, з ненавистю нищить міста, села, невинних дітей. Лютує у рази більше, ніж нацисти. Та свято віримо у перемогу, бо Збройні сили України міцно тримають у руках зброю; українські військові, населення держави мають потужний мотив і спадок предків – любити батьківщину, боротися за її Волю і Незалежність, навіть ціною власного життя. А ми, у свою чергу, створюємо міцний тил, - сказав на пам’ятному  заході перший заступник міського голови Олег Чернійчук.

Присутні – керівництво міської ради, представники територіальних органів виконавчої влади, військових формувань, громадськості відвідали, як зазвичай, місця бойової слави міста Кодима.

Хвилина мовчання, спогади, дяка, квіти – це наша нетлінна пам’ять про героїв-переможців і подвиг кожного, хто пережив лихоліття у XX сторіччі.

Кінець нинішньої великої війни з росією буде таким ж – переможна хода Збройних сил України визволеними, споконвічно українськими територіями. Ми ще не знаємо цієї дати, та своїми діями, святою вірою і молитвами наближаємо її. Наш внутрішній радар виявляє сигнали всесвіту, якому так само ненависна війна.

Слава Україні!

Героям слава!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних