Відділ з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я Кодимської міської ради інформує

Дата: 21.07.2023 14:01
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Кабміном ухвалено рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо надання окремих соціальних послуг найбільш вразливим категоріям громадян (постанова Кабінету Міністрів України від 21.03.2023 № 248). Йдеться про осіб похилого віку, осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Соціальні послуги будуть надаватися у закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики. Зокрема, серед таких закладів – окремі санаторії у Трускавці та Миргороді.

Соціальні послуги, що надаються у межах реалізації експериментального проекту:

➡️ надання притулку (надання ліжко-місця з комунально-побутовими послугами; забезпечення твердим, м'яким інвентарем, одягом, взуттям, харчуванням; створення умов для здійснення санітарно-гігієнічних заходів, дотримання особистої гігієни; організація збереження особистих речей) -тривалість надання послуги одній особі — не більш як шість місяців;

➡️ підтримане проживання (забезпечення проживання особи або групи осіб; консультування; навчання, розвиток та підтримка навичок самообслуговування та інших навичок, необхідних для самостійного проживання; допомога в організації розпорядку дня; організація медичного патронажу; представництво інтересів);

➡️ догляд стаціонарний (створення умов для проживання; забезпечення харчуванням, твердим, м'яким інвентарем; допомога у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, прийом ліків, годування); спостереження за станом здоров'я, організація надання реабілітаційних та медичних послуг; допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними; навчання навичкам самообслуговування; організація розпорядку дня, у тому числі денної зайнятості, дозвілля);

➡️ соціальна адаптація (навчання, формування та розвиток соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції; представництво інтересів; корекція психологічного стану та поведінки в повсякденному житті; надання психологічної підтримки; посередництво та консультування; допомога в оформленні документів; допомога у зміцненні/відновленні родинних та суспільно корисних зв'язків).

Ці послуги безоплатно надаватимуться людям похилого віку й особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, найбільш незахищеним громадянам буде гарантовано не тільки прихисток, а й соціальну підтримку з урахуванням індивідуальних потреб.

Для отримання соціальних послуг особа, яка їх потребує подає до структурного підрозділу  з питань соціального захисту населення заяву про надання соціальних послуг та необхідні документи. Умовою надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Е͟к͟с͟п͟е͟р͟и͟м͟е͟н͟т͟а͟л͟ь͟н͟и͟й͟ ͟п͟р͟о͟є͟к͟т͟ ͟т͟р͟и͟в͟а͟т͟и͟м͟е͟ до 31 грудня 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних