Перевірки і штрафи. Проводимо аналіз

Дата: 25.07.2023 15:36
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

25 липня перший заступник міського голови Олег Чернійчук провів чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Кодимської міської ради.

Члени комісії заслухали звіт про роботу  адмінкомісії за 2022 - 2023 роки. Його підготувала секретар Любов Сіра.           

Так, за 2022 рік надійшло на розгляд 34 адміністративних справи про адміністративне правопорушення на суму 69 938 грн, з них - 2 справи перенесені на розгляд з 2021 року,  а саме:

  • 10 адміністративних справах винесено постанови про закриття у зв’язку з закінченням на момент  розгляду  справи про адміністративне  правопорушення строків передбачених статтею 38 КУпАП;
  • по 2  адміністративних справах винесено постанови попередження  за ст.154 КУпАП.

По 23  справам винесено постанови   про застосування стягнення  у вигляду штрафу на суму 49 198 грн.:

  • 19 адміністративних справ  фактично виконано  на суму 49 198 грн.;
  • по 4-м - винесено постанови про адміністративне правопорушення про стягнення адміністративного  штрафу на суму 20 740 грн. (По цих постановах відкрито виконавче провадження, проводяться виконавчі дії накладення арешту на рахунки, майно,  перевіряється майновий стан боржників).

Постанови  направлено  на виконання до Кодимського відділення державної виконавчої службу у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління  Міністерства юстиції  (м. Одеса). По вищевказаних постановах  про адміністративне правопорушення відкрито виконавче провадження, державними виконавцями відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», проводяться виконавчі дії накладення арешту на рахунки, майно,  перевіряється майновий стан боржників.

За  2023 рік надійшло на розгляд 9 адміністративних справ про адміністративне  правопорушення.

Підлягало виконанню  7 адміністративних справ, з них: 

  • накладено  стягнення  у вигляді штрафу та  фактично виконано 4 адміністративні справи на суму 13 600 грн.;
  • винесено 3 постанови про закриття справи (за  ч.1 п.1 ст.247 КУпАП (відсутній склад адміністративного провадження) у зв’язку з закінченням на момент  розгляду  справи про адміністративне  правопорушення строків передбачених  статтею 38 КУпАП.

Олег Чернійчук зазначив, що хоча ці кошти надходять до бюджету, завдання влади  позбутися, звести нанівець правопорушення. Наприклад, найбільша частка адміністративних протоколів складена за незаконний продаж тютюнових та алкогольних виробів неповнолітнім особам. Є багато інших способів проведення дозвілля молоді, переконаний посадовець. Це спорт, активні ігри, творчість, громадська і волонтерська діяльність, спілкування з природою, навіть домашня господарська робота, та ще безліч справ, до яких діти, молодь можуть долучитися без шкоди здоров’ю. Тому посилення нагляду, в першу чергу батьків, контролюючих органів та громадськості – ось нагальні завдання для виховання соціально-відповідального підростаючого покоління.

В ході роботи члени комісії розглянули також дві справи про адміністративні правопорушення. Перша – про самовільне зайняття земельної ділянки без дозвільних документів (винесено постанову про стягнення штрафу у розмірі від 340 до 1 360 грн.). Друге провадження у справі закрито у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених законодавством.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних