Як захиститися від спеки?

Дата: 04.08.2023 14:07
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

З 4 СЕРПНЯ В УКРАЇНІ ПАНУВАТИМЕ СПЕКА, ПОДЕКУДИ ТЕМПЕРАТУРА ПОВІТРЯ СЯГАТИМЕ +37 ГРАДУСІВ.
Така погода може негативно вплинути на ваше здоров’я. ВООЗ попереджає, що спека може спровокувати виснаження й тепловий удар, загострити наявні захворювання, зокрема, серцево-судинні, респіраторні та ниркові.
Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.
🔵 Кілька простих порад, які допоможуть вам покращити й навіть зберегти життя у спекотний період.
🔺Зберігайте прохолоду. Це допоможе вам уникнути негативного впливу спеки на здоров’я.
🔺Уникайте спеки. За можливості не виходьте на вулицю та уникайте виконання напруженої роботи у найбільш спекотний час доби (пік активності Сонця припадає на 11:00-16:00). Перебувайте в тіні, не залишайте дітей та тварин у припаркованому транспорті, який може швидко нагрітися. Проводьте 2–3 години протягом дня у прохолодному місці.
🔺Підтримуйте прохолоду в домі. Намагайтеся вночі, коли стовпчики термометрів опускаються, охолодити своє помешкання. Вдень зменште теплове навантаження на житло, використовуючи штори, жалюзі та вимкнувши якомога більше електроприладів, які сприяють нагріванню повітря.
🔺Дбайте, щоб тілу було комфортно у спеку. Віддавайте перевагу легкому та вільному одягу, обирайте натуральну постільну білизну. Приймайте прохолодний душ або ванну. Не забувайте про сонцезахисні засоби та головний убір.
🔺Регулярно пийте воду. Важливо підтримувати оптимальний водний баланс, не чекаючи відчуття спраги. Та уникайте солодких, алкогольних або напоїв з кофеїном, адже вони сприяють втраті більшої кількості рідини.
🔺Уникайте жирної та гарячої їжі. Такі продукти створюють додаткове теплове навантаження на ваш організм. Поступово збільшуйте споживання фруктів та овочів, адже в них міститься високий відсоток рідини.
🔵Основні фактори, які впливають на здатність вашого тіла охолоджуватися під час спеки:
🔺Підвищена вологість. Коли вологість висока, піт не випаровується так швидко. Це не дає вашому тілу виділяти тепло так швидко, коли це потрібно, повідомляє CDC.
🔺Особисті фактори. Вік, ожиріння, лихоманка, зневоднення, хвороби серця, психічні захворювання, поганий кровообіг, сонячні опіки та вживання ліків, що відпускаються за рецептом, й алкоголю – все це може відігравати важливу роль у тому, чи зможе людина достатньо охолодитися в дуже спекотну погоду.
🔺Фахівці CDC зазначають, що до групи найбільшого ризику під час високої температури повітря входять люди віком від 65 років, діти віком до двох років, а також люди з хронічними або психічними захворюваннями.
Ось кілька простих порад, які допоможуть вам покращити й навіть зберегти життя у спекотний період.🔵

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних