Знову гірка втрата на Кодимщині

Дата: 10.08.2023 15:41
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

ЗВИКНУТИ? НЕМОЖЛИВО! ВИБАЧИТИ І ЗАБУТИ? НІЗАЩО!ЗМИРИТИСЯ? НІКОЛИ!

Пам'ятати до останнього свого зітхання, бути безкінечно вдячними, молитися за спочилих героїв – ось що ми повинні робити усі дні свого земного життя. Бо ми у них в боргу, ми зобов'язані їм нашим теперішнім сьогоденням.

КУШНІР СЕРГІЙ ПАВЛОВИЧ (с. Лисогірка) ТА НІКОЛЕНКО ІВАН ІГОРОВИЧ (с. Писарівка).

Мужні бійці загинули 24 лютого 2022 року, в бою, біля населеного пункту Рикове Генічеського району Херсонської області, в перший день війни. Та саме ВОНИ, їх побратими, на яких прийшовся неочікуваний ворожий удар, дали зрозуміти московітам, що «Україну за 3 дні» - це найбільший міф, який міг вигадати, вимислити у своїй хворобливій уяві вражина.

Прощання із героями відбулося 10 серпня у Лисогірці і Писарівці в один день, як і загинули воїни - в один день. Проводжали Сергія і Івана усі мешканці рідних сіл. Громадянська панахида прощання відбулася у центрах населених пунктів.

- Дорогі співвітчизники! Ми сьогодні проводжаємо в останню путь героїв, які з перших днів великої війни з росією не дали ворогу захопити наші території. Я розумію глибину печалі батьків, усе горе сім’ї, близьких та рідних. І хочу сказати: у ці дні - ми з вами, і будемо разом з вами вічно пам’ятати про молодих, відважних воїнів, які віддали власне життя за вільну, незалежну Україну. Слава навіки загиблим героям! Вічна пам’ять!, - сказав на траурному мітингу міський голова Сергій Лупашко.

Найліпші спогади про земне життя героїв, глибока подяка за їх звитяжний похід проти окупанта-ворога прозвучали в словах заступника начальника управління Кодимського відділення соціального захисту населення Подільської райдержадміністрації Оксани Гайдук;старост сіл – Руслана Хілобока і Людмили Адаховської; настоятеля Архангело-Михайлівської парафії Православної церкви України ієромонаха Нестора; побратима – солдата-гранатометника Олександра Партики.

Поховали СЕРГІЯ КУШНІРА в селі Лисогірка, НІКОЛЕНКА ІВАНА – в селі Писарівка. Там вони ще мали б прожити немало щасливих літ, бачити і радіти тому, як зростають їх діти.

Надзвичайно важко споглядати горе батьків і рідних, які чекали, хоча б й бездиханними, своїх дітей: півтори року сподівань, безнадії, боротьби. І ось нарешті вони вдома, «на щиті», знайшли вічний спокій у рідній землі.

Слава навіки борцям за Україну! Слава Україні! Смерть ворогам!

КУШНІР СЕРГІЙ ПАВЛОВИЧ, 16.06.1993-24.02.2022

НІКОЛЕНКО ІВАН ІГОРОВИЧ, 09.03.1995-24.02.2022.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних