У Кодимі відбувся відкритий Всеукраїнський турнір з футзалу серед ветеранів, присвячений пам’яті Федора Амбросійовича Романенка.

Дата: 12.08.2023 19:35
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

12 СЕРПНЯ КОДИМЩИНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ МОЛОДІ.

Ще одне, спортивне свято відбувється тим часом у Дитячо-юнацькій спортивні школі – щорічний відкритий Всеукраїнський турнір з футзалу серед ветеранів, присвячений пам’яті Федора Амбросійовича Романенка.

Зробимо невеличкий екскурс життєвими шляхами нашого видатного земляка.

Федір Амбросійович народився 25 квітня 1934 року у селі Долинське Ананьївського району Одеської області. В місті Кодима оселився у 1959. З 30 червня 1967 року очолив ТОВ «КОДИМААГРОШЛЯХБУД». Був він не тільки талановитим менеджером і керівником, а й одним із найактивніших спонсорів багатьох спортивних і культурних заходів району.

Бетонні дороги, які були прокладені за часи його керівництва, ще й досі використовуються мешканцями нашої громади. Стадіон «Колос», зведення Дитячо-юнацької спортивної школи – в цих справах також велика частка як товариства та і самого Федора Романенко.

Та найбільше його життєве надбання – це родина, для якої завджи він залишається прикладом наполегливості, сили волі, праці для людей, доброти і любові. Чотири покоління сьогодні спостерігають за футбольними змаганнями, в честь батька, дідуся, прадіда.

Відкрив ігри міський голова Сергій Лупашко:

- Мені завжди приємно і легко бути на таких зустрічах. Знав Федора Амбросійовича особисто, і з усією відповідальність скажу, що таких людей – чесних, відкритих, зажди готових допомогти - не так багато. І тому надзвичайно ціную знайомство з ним. Довгих 39 років бути директором токого потужного підприємства – потрібно мати і талант, і наснагу, і людську підтримку. Працювати і при колишньому союзі, і у вільній Україні – свідчення тому, що праця оцінена усіма поколіннями. Пам’ятаю цю велику людину, завжди і ставлю прикладом для інших.

- За кожним успішним чоловіком стоїть жінка. Такою неперевершеною музою була для батька моя мати – Поліна Семенівна. Вона зараз з нами, в цій залі. Тут уся наша родина. – як завжди із хвилюванням сказав ці слова син, Віталій Романенко і подарував матері квіти.

Ігри розпочали із жеребкування, яке провели правнуки Федора Амбросійовича - Кирило і Данило. Команд-учасниць – п’ять: з Умані, Подільська, Знаменської і Старомаяківської об’єднаної громади, та Кодими.

Турнір – благодійний. Усі зібрані кошти підуть на допомогу Збройним сила України.

Спортивні змагання організовані за підтримки голови Кодимської територіальної громади Сергія Лупашка.

Чекаємо на результати змагань.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних