24 серпня в Державній установі "Центр пробації" було проведено перегляд документального фільму українського режисера Сергія Лисенка «Самооборона»

Дата: 25.08.2023 14:11
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

24 серпня 2023 року модератором кіноклубу медіа про світи з прав людини Docudays UA Подільського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Вітою Ткачук проведено перегляд документального фільму українського режисера Сергія Лисенка «Самооборона». На заході були присутні суб’єкти пробації, працівники державних організацій, волонтери.

Мета показу: підвищити в учасників заходу рівень розуміння феномену Євромайдану та одного з його проявів – Самооборони Майдану, а також розуміння, яким чином звичайні люди змінювали державу; сприяти виробленню свідомого ставлення до власних дій, спрямованих на зміни в суспільстві, усвідомлення значимості особистої участі в цих змінах.

Сама назва вже говорить про сюжет фільму. Самооборона – ініціатива, яка під час Революції Гідності об’єднала людей, готових з ризиком для себе захищати права, свободу та життя учасників протесту. Фільм розповідає про молодих хлопців, які у важкий для Батьківщини час стали на її захист. Основною ідеєю фільму є взаємодопомога, те, що мотивує людей боротися, що надихає та не дає падати духом, щоб там не сталося.

Після перегляду, за традицією, відбулося обговорення фільму, яке було акцентовано на тому, що Самооборона Майдану – це не політичне об’єднання; це прояв громадянського активізму; держава потребує реформ; Самооборона не обмежилась лише Майданом, а продовжила діяльність у регіонах; одним з питань безпеки вбачає боротьбу з корупцією. Глядачі ділилися враженнями від переглянутого фільму, адже сюжет є досить хвилюючим. Учасники відзначили, що сюжет переглянутого фільму мотивує йти наполегливіше до реалізації своїх мрій, долати труднощі та бути патріотом своєї країни, адже майбутнє в нашій країні залежить лише від кожного з нас. Держава починається з нас самих, з нашої активності та бажання мати ці права, адже насправді ми маємо стільки прав, скільки готові відстоювати.

 

 

Подільський РС № 2

філії Центру пробації в Одеській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних