Кодимщина у скорботі. У бою загинув солдат Збройних сил України Мазур Антон Андрійович

Дата: 25.08.2023 15:37
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

25.08.2023 року у Кодимській територіальній громаді День скорботи.

Знову серпень крає душу, приносить нам найважчу звістку, яка тільки може бути – загинув захисник України, військовослужбовець Збройних сил України, мужній солдат, сміливий воїн; а ще - син, батько, брат, чоловік, друг.

МАЗУР АНТОН АНДРІЙОВИЧ.

Кожного дня Україна кричить: допоки? Допоки наші чоловіки повертатимуться додому у трунах? За що такі важкі випробування випали на долю України? У наших душах – праведний гнів. І горить вогонь у грудях, який здатен спалити світ, та не може повернути до життя славних воїнів держави.

Кодимщина проводжала полеглого героя живим коридором слави, встеленого квітами.

На площі Перемоги у місті Кодима відбулася громадянська панахида прощання.

  • Колись, у далекому 1941-1945 роках, виганяючи нациста з наших територій, гинули діди і прадіди зі святою вірою, що назавжди завойовують мир для своїх нащадків. Так і мало бути. Бо увесь цивілізований світ – проти війни. Це протиприродно людській натурі та людському духу. Тоді як назвати тих, хто по-звірячому вбиває сьогодні? Хоча звірі вбивають за виживання. А рашистські покидьки за що? Через заздрощі. Бо ми – вільні і незалежні. Такі воїни як Андрій Мазур, і ті, хто пліч-о-пліч був з ним у боях, ціною власного життя виборюють мир Україні і доводять: ми не раби! Вклоняємося матері – у вас найважча доля, ховати свою дитину. Від імені міського голови Сергія Лупашка, від усієї громади висловлюю щирі співчуття дружині,  донькам, усій родині, друзям з приводу тяжкої втрати!, - сказав перший заступник міського голови Олег Чернійчук.

Привселюдно, з великою шаною і повагою до подвигу солдата, попрощалися з ним представник 3-го відділу Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Віктор Дерменжи та клірик Свято-Хресто-Воздвиженського Храму Української Православної Церкви Георгій Худинець.

Поховали Андрія Мазура на місцевому кладовищі. За давніми обрядами останню жменю землі кинули у яму, щоб не турбували його на тім світі злі сили, щоб допомогти подолати перехід в інший світ.

Солдат МАЗУР АНТОН АНДРІЙОВИЧ поповнив нині небесне військо і спочиває з миром! Вічна пам’ять і слава герою!

Військовослужбовець 2 мотопіхотного відділення 1 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти військової частини А2960, призваний на військову службу по загальній мобілізації 13 березня 2022 року Київським РТЦК та СП м. Одеси, відданий військовій присязі на вірність Українському народу, під час виконання обов’язків військової служби, завдань, пов’язаних із захистом вітчизни, незалежності і територіальної цілісності України, 22 серпня 2023 року загинув поблизу населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області.

Карбуємо це ім’я у серці, пам’яті, на шпальтах історії України назавжди:

МАЗУР АНТОН АНДРІЙОВИЧ.

24.02.1976 - 22.08.2023

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних