Відбулось засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати

Дата: 01.11.2023 10:24
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

31  жовтня відбулося засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області, під головуванням першого заступника  міського голови  Олега ЧЕРНІЙЧУКА.

Присутні обговорили нагальні питання стану проведення моніторингу з питань легалізації зайнятості населення та заробітної  плати, рівня середньомісячної заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях на території Кодимської міської територіальної громади, своєчасної, повної сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Підсумовуючи засідання, члени комісії зазначили, що офіційне укладання трудових відносин, виплата належної суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства – це основа соціальної захищеності працівника. Тому, питання виплати офіційної заробітної плати було і залишається  дуже актуальним. Виплачуючи заробітну плату неофіційно в «конвертах» роботодавець позбавляє свого працівника встановлених законодавством гарантій (відпустки, оплата лікарняного, дотримання норми тривалості робочого часу, допомога по безробіттю, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення тощо). Від сум нарахованої заробітної плати залежить надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом формування бюджету.

Також було вирішено, що під час проведення моніторингу з питань легалізації зайнятості населення та заробітної  плати  суб’єктів підприємницької діяльності, потрібно проводити інформаційно - роз’яснювальну роботу з підприємцями (орендодавцями) щодо укладання договорів оренди торгових приміщень (площ) у торговельних об’єктах  лише з офіційно оформленими  суб’єктами господарювання відповідно до трудового законодавства.

Легалізація робочих місць і заробітної плати – це соціальна захищеність кожного кваліфікованого працівника, запорука стабільного економічного розвитку нашої держави. 

Відділ економічного розвитку та інвестицій Кодимської міської ради

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних