35 рішень виконавчого комітету охопили усі галузі життєдіяльності громади

Дата: 08.11.2023 14:03
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

7 листопада відбулося шістдесят друге засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради VIII скликання  – його провів перший заступник міського голови Олег Чернійчук.

35 питань порядку денного опрацювали члени виконкому та схвалили/прийняли відповідні рішення.

Першими були схвалені зміни до:

  • Програми забезпечення заходів територіальної оборони Програми забезпечення мобілізаційних та оборонних заходів, розвитку матеріально-технічної бази підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, якими було додано кошти на посилення обороноздатності України, зокрема – придбання дронів;
  • Програми організації безоплатного поховання та увічнення пам’яті померлих (загиблих) військовослужбовців – збільшено загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми;
  • Програми комплексного розвитку житлово-комунального господарства – додано фінансування на придбання водяних насосів, ємностей для води, катафалку, причепу до трактора, облаштування майданчиків, на ПММ тощо.

Ще одним рішенням члени виконкому встановили тариф на виробництво теплової енергії ТОВ "АВКУБІ ПЛЮС". Тут потрібно зазначити, що поступово міська рада переходить на іншу систему опалення у закладах освіти. Ті декілька котелень, що досі обслуговуються товариством, будуть цього сезону обраховувати витрати. У разі їх перевищення у порівнянні із заміненою цього року, новою системою опалення у школах – буде повна відмова від послуг цієї компанії.

Члени виконкому заслухали та схвалили підсумки виконання бюджету Кодимської міської територіальної громади за 9 місяців 2023 року. Бюджет громади протягом року та звітних періодів виконувався стабільно. Таким чином, при річних планових призначеннях в сумі 261 620,0 тис. грн. фактично надійшло     208 342,7    тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом  минулого року надходження до бюджету громади  з урахуванням трансфертів збільшились на  58 261,0 тис. грн. Лідерами наповнення місцевого бюджету є бюджетоутворюючі підприємства  громади, серед яких: АТ "УКРЗАЛІЗНИЦЯ", ТОВ "Агрофірма Кодима", ТОВ "Грабівській вапняк", ТОВ "Ясні зорі", ТОВ "Зернятко-Південь", Одеський обласний ТЦК та СП, СТОВ "Маяк".

Внесення змін до бюджету – 2023 пов’язано з перевиконання доходної частини бюджету. Кошти планується виділити на придбання квадрокоптерів для Збройних сил України; оплату енергоносіїв; придбання вугілля та дизпалива для генераторів; закупівлю насосів та ємностей для комунального господарства; придбання комп’ютерної техніки для закладів освіти тощо. Загалом, схвалені зміни стосуються завершення бюджетного року в усіх галузях громади.

На засіданні були одноголосно прийняті рішення про прийняття у власність громади техніки і обладнання для ЦНАП та КНП «Кодимська лікарня», що надійшли від міжнародних доброчинців:

Ще двома своїми рішеннями члени виконавчого комітету надали дозвіл на встановлення меморіальних дошок з метою увічнення спогадів про загиблих на війні з росією земляків - ШМОРГУНА Василя Володимировича та НИКИФОРЧУКА Олексія Вікторовича.

На прохання  родин полеглих військовослужбовців Алея пам’яті про полеглих захисників України буде облаштована на площі Перемоги у місті Кодима. Такі зміни були внесені до попереднього рішення, яким визначалося інше місце для Алеї - у міському парку.

Ще низка рішень стосувалася соціального захисту дітей; видалення зелених насаджень тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних