Олег Кіпер: про розбудову нової системи управління відходами та відповідної інфраструктури

Дата: 16.11.2023 08:13
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

15 листопада начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер провів робочу зустріч з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем.

В ході зустрічі, в якій також взяли участь керівники районних військових адміністрацій та територіальних громад області, було всебічно обговорено комплекс питань стосовно взаємодії щодо розбудови нової системи управління відходами та відповідної інфраструктури. Проблема утилізації відходів є вкрай актуальною для Одеської області, особливо протягом останнього десятиліття – щороку в нашому регіоні утворюється близько 1 млн тонн побутових відходів, що вкрай заважають місцевим жителям та негативно впливають на загальну екологічну ситуацію.

В результаті обговорення між Міністерством, ОВА та територіальними громадами області підписано відповідний Меморандум щодо будування в Одеській області сумісними зусиллями модулів з перероблення побутових відходів. Злагоджена робота та достатнє фінансування можуть забезпечити початок функціонування такої інфраструктури на Одещині вже за півтора роки.

Враховуючи оптимальне логістичне розміщення у межах радіусу не більше 70 км, для розміщення таких підприємств в різних районах області визначено 7 земельних ділянок, розташованих в населених пунктах: міста Арциз, Подільськ, Южне, поселення Авангард, села Знам’янка, Молога та Саф’яни. Загальна річна потужність цих модулів складатиме 1,1 млн тонн. Застосування зазначених модулів для перероблення побутових відходів дозволять Одещині поступово відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.

До проектування та будівництва будуть залучені також іноземні донори і партнери. Загальна вартість 7-ми підприємств становить орієнтовно 250 млн євро. Також слід зазначити, що крім вирішення екологічних проблем будівництво кожного з цих модулів – це створення від 50 до 150 нових робочих місць, залежності від потужності підприємства, що позитивно сприятиме вирішенню соціально-економічних питань в територіальних громадах.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних