Кодимська громада попрощалася із загиблим воїном. Ракул Андрій. У пам'яті назавжди

Дата: 20.11.2023 16:59
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

Вже вчетверте ворота кладовища у селі Шершенці Кодимської громади відкриті для полеглого воїна, захисника України - 20 листопада провели в останню путь РАКУЛА АНДРІЯ ВАСИЛЬОВИЧА.

Не спокійно цього дня у селі. Не стримують сльози ані малі, ні старі. Бо усі шершеняни добре знали Андрія за життя і прийшли віддати йому останню шану і земні почесті; бути поруч з родиною.

Вдома, на рідному обійсті, обряд відспівування покійного здійснив ієромонах, настоятель церкви Святого Архістратига Божого Михаїла Православної Церкви України Отець Нестор, після чого процесія рушила до центру села. Тут, біля будинку культури, відбулася громадянська панахида прощання з героєм.

  • Знову непоправна втрата. Знову звістка, що крає серце. Загинув воїн, справжній чоловік, мужній ратник АНДРІЙ РАКУЛ. У такі надзвичайно темні дні ми збираємося усі разом, щоб достойно провести воїна в останній путь. А ще – щоб хоч на трохи затримати молодого воїна на цьому світі, побути з ним перед далекою дальньою дорогою. Допоки житимемо, будемо розповідати  про наших неймовірно-сміливих бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли світом далеко за межі України! Вони – цвіт і гордість нації, вони  - сила і слава української землі. А ще – вони наша безкінечна  біль і невимовні страждання, коли гаснуть їх світлі очі і більше не б’ється серце, - сказав у промові перший заступник міського голови Олег Чернійчук, і висловив щирі співчуття родині з приводу непоправної втрати – загибелі  Андрія.

Прощальне слово сказали також начальник 3-го відділу Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Самойленко, староста села Шершенці Олександр Малінковський, отець Нестор; педагог Марія Лаговська.

…На сільському цвинтарі, біля темної холодної могили моторошно й страшно. Через якусь мить вона приймає тіло молодого воїна. А на чорному полі кричать ворони – потойбічні провідники душ. Андрій вже в Царстві небесному, серед воїнів світла.

Йому назавжди залишиться 27…

Спочивай з миром, АНДРІЮ! Твоє ім`я навіки вписане в новітню історію боротьби нашого народу за волю і свободу України! Твоя щира душа та чарівна посмішка назавжди залишаться у наших серцях.

Вічна слава тобі, Герою!

Карбуємо навіки у пам’яті це ім’я:

РАКУЛ АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ.

Головний сержант, військовослужбовець 3 стрілецької роти військової частини А7398, призваний на військову службу за загальною мобілізацією 26 березня 1922 року Подільським РТЦК та СП Одеської області, загинув 17 листопада 2023 року під час участі у бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії на лівому березі Дніпра в районі села Кринки Олешківської громади Херсонської області.

17.04.1996 -17.11.2023.

Згадаємо імена ще трьох загиблих Героїв, земляків та побратимів Андрія:

ЧЕГУРКО ОЛЕКСАНДР ПЕТРОВИЧ, 16.07.1987-03.01.2018

БАРКАР ЯРОСЛАВ БОРИСОВИЧ, 23.08.1990-18.03.2022

ДУДЕНКО НАЗАР ОЛЕКСАНДРОВИЧ, 06.07.1999 - 07.06.2023

У нашій пам’яті навіки...

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних