21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2023 08:29
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

20 листопада 2023 року для суб’єктів пробації Подільського районного сектору № 2 філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області завідуючим сектору Кодимське бюро правової допомоги «Подільського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги» Андрієм Спатеруком проведено тематичну лекцію «Заряджені гідністю та жагою свободи!»

Мета заходу: розвивати почуття національної самосвідомості, гідності та громадянської активності; розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення власної особистої відповідальності за долю держави.

У ході заходу Андрій Спатерук презентував інформаційно-методичні матеріали про історичний контекст українських Майданів: передумови, причини, хронологію, самоорганізацію суспільства й ініціативи та символи.

Звертаючись до присутніх пан Андрій наголосив: «В цей день ми вшановуємо патріотизм й мужність наших співвітчизників, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Сьогодні ворог не хоче, щоб ми стали на ноги й зростали, хоче знищити нашу самобутність. Те, що сьогодні Україна бореться мужньо на всіх фронтах із ворогом – це історія успіху Небесної сотні. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, які чітко задекларували Майдани. Варто пам’ятати, що обраний українським народом шлях, хоч і важкий, але незворотний. Свободу треба виборювати, а виборовши – відстоювати. Ми все подолаємо і Переможемо!».

 

 

Подільський районний сектор № 2

філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних