Село Федорівка Кодимської громади має воду!

Дата: 22.11.2023 08:36
Кількість переглядів: 94

 

Фото без опису

У мешканки села Федорівка – Олени, зникла вода у колодязі. Чи через посушливе літо, чи з якихсь інших причин, та вода «пішла».

Звісно, така сама біда спіткала й інші домогосподарства. Але тему підняла пані Олена.

Головне знати з ким вести мову – з тим, хто може вирішувати питання.

Руслан Хілобок. Президент філії Федорівської Церкви Ісуса Христа Останніх Днів, а тепер – ще й староста сіл Федорівка, Лисогірка, Лабушне. Це ім’я час від часу з’являється у різних інформаційних джерелах, і згадується в контексті доброчинності, безкорисливої допомоги усім верствам населення, закладам, підприємствам Кодимської громади, військовим Збройних сил України.

Таким чином, зародився (і тепер вже остаточно втілився в життя) грандіозний проєкт з водопостачання мешканців Федорівки.

Як кажуть у народі, швидко казка мовиться, та не швидко діло робиться. За словами Руслана, одна лише проєктно-кошторисна документація виготовлялася майже 2 роки. Відтермінували й початок робіт – він був запланований на січень 2022 року, аж почалася війна. Та запущений маховик пригальмувався лише на деякий час. І ось з січня по вересень 2023 року були виконані усі роботи.

Тут доречно назвати їх виконавця - Благодійна організація «Благодійний фонд «Адвентистське агенство допомоги та розвитку в Україні». Проєкт складався з 3-х частини: відновлення мережі, встановлення водонапірної башти, монтаж самої системи і нової скважини.

Відтепер, 21 листопада, у день Гідності і Свободи, у Михайлів день (за старим календарем) федорівчани будуть відзначати й день, коли у селі з’явилася вода.

На урочисте відкриття мережі і підписання документів, які засвідчують завершення проєкту, прибули усі причетні до цієї події: міський голова Сергій Лупашко, його заступник, начальник фінансового управління Руслан Онуфрієнко, директор КП «Кодимакомунсервіс» Анатолій Ревенко, депутат міської ради, директор ТОВ «Агрофірма «Кодима» Микола Сорочан, представники фірми-підрядника.

- Я надзвичайно радію справам, які свідчать про розвиток, піднесення і зростання. Коли щось будується. Коли зроблене діло – на користь мешканців громади. Я справді оживаю, і надзвичайно поважаю людей з досвідом господарника, які вміють працювати і знають як правильно зробити. І моя велика мрія, щоб у кожному населеному пункті громади було все необхідне для життя. Документи – це також важливо. А про Федорівку вже сьогодні можна сказати: їх майно – на балансі міської ради, їх водопостачальна мережа вже внесена у технічний паспорт громади, - сказав Сергій Лупашко.

Микола Сорочан наголосив, що у цім селі живуть надзвичайні люди: ділові, працьовиті, справжні трударі. І якщо сьогодні Збройні сили України міцні українськими воїнами, то Федорівка – своїми мешканцями. З ними ладяться справи, а якщо прийдеться воювати, переконаний аграрій, – то й там, на передовій, вони стануть міццю і опорою держави.

Староста села Руслан Хілобок знайомить нас із жінками, чиї чоловіки вже служать у ЗСУ. Їх - десять. Це надзвичайно патріотичний показник, враховуючи, що у самому селі 71 двір, де проживають 159 осіб. (До слова, 9 дворів в межах проєкту були під’єднані від власного домогосподарства до мережі безкоштовно. Це соціально вразливі верстви населення.)

- Я щасливий від того, що цей проєкт втілений на всі 100 відсотків. Я радію, що мешканці села, мої земляки, мають у свої господах воду. Зазначу, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів витратила на це 4 млн. грн. Та людська дяка має вищу цінність, і є для нас найбільшою радістю!, - говорить староста села.

Руслан Онуфрієнко повідомив жителям Федорівки, що сплата за 1 куб. метр води становить 25 грн. Цей тариф буде незмінним до кінця війни. Хоча вже зараз собівартість її вища. Але цю різницю відшкодовує міська рада.

Наостанок зустрічі очільник громади Сергій Лупашко подякував усім, завдяки кому цей проект був виконаний.

Щиро дякують їм й мешканці села:

міському голові Сергію Лупашку – його постійна увага і практичні поради завжди були слушними;

міській раді, яка виступила замовником проєкту;

Благодійній організації «Благодійний фонд «Адвентистське агенство допомоги та розвитку в Україні» - це вони технічні виконавці проекту;

директору ТОВ «Агрофірма «Кодима» Миколі Сорочану – ось ця блакитно-жовтого кольору височенна водонапірна башта з’явилася завдяки його старанням; до дого ж товариство за власний кошт під’єднало ФАП до мережі водоводу;

директору КП «Кодимакомунсервіс» Анатолію Ревенко – транспорт комунального підприємства чи не щодня працював у Федорівці, і частенько за кермом авто бачили самого директора;

і, звісно, Руслану Хілобоку, який щедро позначений природою хистом, бажанням, вправністю починати і успішно завершувати справи, є генератором і виконавцем конструктивних ідей.

Ми назвали лише масштабні справи і їх учасників. А, загалом, молодці усі мешканці Федорівки, які не лише споглядали, а й були активними учасниками усіх робіт. А ще вони пильнували речі, які надвечір залишали робітники біля осередку робіт. Це було зворушливо. Та жодний інструмент (і це очікувано) нікуди не подівся.

Слава українському селу, яке завжди було і залишається центром української культури, де живуть працьовиті і мирні люди!

Щира дяка доброчинцям, які і у війну посилюють життєздатність громади!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних