21 грудня міський голова Сергій Лупашко провів cорок першу сесію Кодимської міської ради VІІІ скликання

Дата: 22.12.2023 09:11
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

21 грудня міський голова Сергій Лупашко провів cорок першу сесію Кодимської міської ради VІІІ скликання.

Результатом напруженої роботи депутатів стало прийняття рішень із 79-ти питань порядку денного пленарного засідання, зокрема, рішень, схвалених на засіданні виконавчого комітету. Таким чином, були прийняті численні довгострокові програми соціального-економічного, стратегічного спрямування, розвитку фізичної культури і спорту, ЖКГ, медицини, культури, допомоги військовим формуванням тощо.

Не залишилися поза увагою депутатів інші соціальні, освітянські, земельні та майнові питання.

Затвердили депутати й текст звернення до Президента України, Верховної Ради України з приводу змін з 2024 року умов обігу земель сільськогосподарського призначення.

Основним здобутком пленарного засідання стало прийняття Бюджету-2024. Як наголосив заступник міського голови – начальник фінансового управління Руслан Онуфрієнко, бюджет наступного року буде обмеженим, працювати доведеться в умовах найсуворішої економії коштів, вживати заходів, проводити роботу для збільшення обсягу власних надходжень. Прийнятий бюджет сформовано відповідно основному принципу бюджетної системи - збалансованості доходів і видатків, який має забезпечити повноцінне функціонування територіальної громади.

Коментуючи гостру потребу економії коштів у наступному бюджетному році, міський голова налаштований на позитивні зміни в громаді, можливості у плідній співпраці з депутатами віднаходити ресурси, приймати рішення, працювати на соціально-економічний розвиток громади.

Після розгляду усіх питань порядку денного, з дозволу депутатів, до слова був запрошений голова ГО «Бойове братерство Кодимщини» Павло Паламарчук. Він зазначив, що створена громадська організація має на меті підтримку учасників бойових дій, які пройшли пекло війни і повернуться додому; внутрішньо переміщених осіб, а також усіх, хто потребуватиме будь-якої допомоги. «Синдром війни в кожному з нас», - зазначив голова ГО і запросив до знайомства усіх бажаючих, а також співпраці. Бойове братерство вже має базу власних напрацювань та зв’язків, готове розвивати і поглиблювати діалог із владою і суспільством.

Приємним сюрпризом стала присутність на сесії директора Кодимської дитячо-юнацької спортивної школи Олександра Чучукіна і тренера ДЮСШ Віктора Шепітка. Вони прийшли з місією нагородження Грамотами та Подяками найактивніших спонсорів і учасників спортивних заходів у громаді. Їх отримали директор ТОВ «Агрофірма «Кодима» Микола Сорочан, колектив пекарів ТОВ «АФ «Кодима» та директор СФГ «Круіз» Вячеслав Лупашко.

Наостанок з прийдешніми святами – Різдвом Христовим та Новим роком, привітали присутніх секретар міської ради Людмила Заболотна та міський голова Сергій Лупашко.

То ж яким був рік, що минає? Попри різні погляди, депутатський корпус діяв і приймав рішення на користь Кодимської територіальної громади. З початком великої війни з росією багато чого змінилося, багато що вже не буде, як раніше. Але ми зрозуміли, і намагалися усіма силами, виконувати свою основну місію – допомагати Збройним силам України. «Це наш святий обов’язок», - наголосив очільник громади. Він подякував усім, хто розділив тягар війни, і своєю працею чи інакше всіляко допомагав українській армії, внутрішньо переміщеним особам. Сергій Лупашко висловив переконання, що громада, яка в цьому році випередила по багатьом показникам інші, й надалі розвиватиметься. «Нехай прийдешній рік буде переможним. Зі святами!».

На цьому завершилася остання у цьому році сесія Кодимської міської ради VIII скликання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних