Кодимська лікарня: здобутки і перспективи

Дата: 26.12.2023 14:15
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

25 грудня міський голова Сергій Лупашко разом із заступником із соціальних і гуманітарних питань Антоніною Москалюк відвідали КНП  «Кодимська лікарня» з метою моніторингу ефективність використання коштів, виділених міською радою на розвиток і функціонування лікарні.

А зроблено для Кодимського лікувального закладу чимало. Основним здобуттям року, що  минає, є збереження самостійності комунального некомерційного підприємства і наданням йому статусу закладу загальної медицини. Для досягнення такого результату плідно попрацювали міський голова Сергій Лупашко, депутати міськради Оксана Рокунець-Сорочан і Микола Сорочан, керівник КНП «Кодимська лікарня» Лариса Волошина.

Отже, про які досягнення можемо з гордістю говорити наприкінці 2023 року? Чи все обладнання встановлене, функціонує або готове (за потреби) до використання?

Ось що побачили посадовці, пройшовши разом із Ларисою Волошиною територією і кабінетами підприємства.

Враховуючи вимоги воєнного часу у лікарні обладнано укриття. Збереження життя і здоров’я людей – у пріоритеті діяльності міського голови серед інших. І це зроблено, насамперед, у освітніх закладах і лікарні зокрема.

Ми пам’ятаємо, як минулорічний блекаут практично загальмував роботу усіх галузей громади. Тепер медзаклад має (за сприяння ЮНІСЕФ) два потужних генератори, які за лічені хвилини подадуть електроенергію і світло у всі приміщення. Виконуючи вимоги НСЗУ, у палатах встановлено 18 кондиціонерів. Зроблено й капітальний ремонт для сучасного гінекологічного обладнання у окремому блоці лікарняного приміщення. Зазначимо при цьому, що аналогів такому оснащенню кабінету для жіночого здоров’я у районі немає. Подбали у цьому році й про кібербезпеку, оновлення ліній електропередач, каналізаційної системи, заміну насосів тощо. Працює влада і над втіленням у життя грандіозних проєктів: встановлення сонячних батарей (для цього була очищена від сміття значна територія) і відкриття реабілітаційного відділення на території лікарні. Нарешті для безпечного транспортування хворих  зроблена й доріжка (ці роботи були виконані після чергового візиту Сергія Лупашка до лікарні).  

Міська рада разом з депутатами подбали й про харчування хворих, придбання медикаментів тощо.

Значну допомогу у переобладнанні лікарні надали міжнародні донори – Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) - проєкт «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України» та ГО «Екоклуб». Вони були залучені за сприяння міського голови, за що їм велика подяка від громади.

Залишилися й проблеми у медзакладі, які планується вирішуватися наступного року: акредитація лабораторії, обладнання нового приміщення для архіву, створення гуртожитку для персоналу, вирішення кадрових питань із залученням молодих фахівців.

З оптимізмом у майбутнє і на перспективи відродження колишньої слави Кодимської лікарні дивиться очільник громади Сергій Лупашко і безсумнівний лідер галузі Лариса Волошина, активність і натхнення якої надихає. Підсумовуючи рік, що минає (а він був непростим як для громади так і України) утверджуємося в тому, що тільки спільними зусиллями можна досягти успіху у малих і великих справах.

«Дякуємо за Алею пам’яті загиблим воїнам», - наостанок сказала міському голові Лариса Волошина. Ось, що болить сьогодні кожному українцю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних