Проблема безпритульних собак: хто винуватий та що робити?

Дата: 18.01.2024 11:31
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

Безпритульні собаки – це наш сором, і заразом – проблема, коли вони, з ти чи інших причин стають агресивними і нападають на людей. Якщо хазяїн тварини відомий, звісно, він й несе відповідальність за домашнього улюбленця. Та в більшості таких випадків постраждалі звертаються до міської ради.

То що робити? Звісно, в ідеалі – потрібно таких тварин відловлювати та поселяти у притулок. Та чи реально це зробити і утримувати його з міського бюджету? Ні. Принаймні, зараз. В період військового стану будівництво притулку для безпритульних тварин в переліку видатків бюджетних установ не передбачено. А враховуючи вимоги до утримання (наприклад, у наявності має бути приміщення
адміністративного  корпусу,  приймальне   відділення,   карантинне
відділення,  ізолятор, відділення загального утримання, майданчики
для вигулу, заклад ветеринарної медицини, обслуговуючий персонал тощо) – це велика проблема для невеликої громади.

То як ми можемо спільно з вами вирішувати це питання?

Протягом 2023 року за кошти міського бюджету та завдяки небайдужим громадянам міста було відловлено та простерилізовано 55 безпритульних собак. Зазначимо, що вартість стерилізації та кліпсування 1 тваринки коштувало 1800 грн., а відлов, доставку до лікарні на власному авто та перетримку в домашніх умовах протягом кількох діб після операційного втручання здійснювала відома нам усім волонтерка, яка постійно опікується безпритульними собаками. Більш того, вона за першої можливості знаходить для собаки «прийомну сім’ю». Щира дяка їй за це!

Проблему з безпритульними тваринами вирішити тільки силами міської ради - неможливо.

А як на вулицях з’являються ці нещасні тварини? Чи не ми самі їх туди відправляємо на виживання? Звісно, після цього їх кількість збільшується природним шляхом.

Потрібно, щоб кожен громадянин відповідально відносився до тварин, яких приручив і про яких повинен піклуватися, а не викидати їх на вулиці міста. Давайте спільними зусиллями вирішувати цю проблему. Кожен з нас повинен стати добрішим і милосерднішим до тварин. Не шкодувати шматок хліба чи жменю корму  для безпритульної тварини, адже сита тварина ніколи не нападе. Вони відчувають доброту.

В свою чергу міська рада буде продовжувати робити все можливе для зменшення популяції безпритульних тварин та сприяти їх улаштування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних