Однозначне рішення чи ще один шанс? Відбулася комісія із захисту прав дитини

Дата: 19.01.2024 09:21
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

18 січня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при міській раді, яку провела заступник міського голови із соціальних та гуманітарних питань Антоніна Москалюк.

Посадовці констатують збільшення проблемних питань у цій сфері з початком війни. Все більше осіб отримують статус дитини, яка постраждала внаслідок військових дій та збройних конфліктів. На жаль, й у цей складний час розпадаються сім’ї військовослужбовців, і тоді необхідно вирішувати питання проживання малолітніх дітей.

Доводиться посадовцям й надавати рекомендації стосовно доцільності позбавлення батьківських прав. І тут потрібно робити важкий й однозначний вибір, а в деяких випадках батьки отримують шанс все виправити і повернути увагу дітей.

У складних ситуаціях іноді опиняються й опікуни, які взяли дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до себе в сім'ї. З дорослішанням дитини, настанням підліткового віку вони розуміють, що стосунки не складаються, не знаходять між собою спільної мови, не здатні втримати ситуацію під контролем. Ось тут і потрібна комплексна робота служби у справах дітей, психологів, педагогів, щоб допомогти опікунам виконати взяті на себе обов’язки виховання, освіти, розвитку, захисту прав і інтересів дітей, і залишення їх у сім’ях. 

На сьогоднішньому засіданні створилася прийомна сім’я. Подружжя із села Загнітків взяли на виховання дівчинку, яка гармонійно поєдналася із родиною, де ще є дитина. І це дуже приємна новина.

Ці та інші питання вирішували члени комісії з питань захисту прав дитини.

Посадовці наголошують, що, реагуючи на усі виклики, держава забезпечує пріоритет сімейного виховання дитини, бо право дитини на виховання у родині – це її невід’ємне та природне право, і ніде, крім сім’ї, дитина не зможе одержати ту турботу й те тепло, які потрібні їй для всебічного розвитку.

Принагідно. Комісія з питань захисту прав дитини є консультативно-дорадчим органом. Усі рішення у подальшому розглядаються виконавчим комітетом Кодимської міської ради для відповідних рішень.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних