Епідемічна ситуація у громаді погіршилася. Відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 29.01.2024 15:34
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

29 січня перший заступник міського голови Олег Чернійчук провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Посадовець інформував присутніх про таке. У Кодимській територіальній громаді спостерігається епідемічний підйом захворюваності на грип та ГРВ. За інформацією фахівців, станом на 26.01.2024 р. у громаді занедужали 493 особи, 62,3 відсотки з них – діти. Це у 3,8 рази більше у порівнянні з попереднім тижнем. Учасники зібрання заслухали визначених доповідачів про ситуацію у кожному навчальному і дошкільному закладах окремо. Щодо захворюваності серед учнів, то вона сягнула в середньому близько 20-ти відсотків, тому керівниками освітніх закладів прийнято рішення введення карантинних заходів щонайменше на тиждень – з 20.01.2024 р. по 04.02.2024 р. Якщо хвороба не відступить, терміни будуть переглянуті. Члени комісії ТЕБ та НС прийняли комплексний план заходів щодо попередження та боротьби із захворюваністю на грип та ГРВ, зокрема – COVID-19. Він передбачає, зокрема: щоденний моніторинг відвідування дітей, підлітків та співробітників, із з’ясуванням причини відсутності; заборону проведення масових заходів; проведення щоденного медичного огляду для своєчасного виявлення дітей з підозрою на ГРВІ; проведення з дітьми тематичних занять з питань дотримання правил особистої гігієни; очищення та дезінфекція поверхонь та предметів, які часто використовуються; дотримання температурного режиму в приміщеннях, вологе прибирання та дезінфекція  тощо.

Комплексний план заходів охоплює також усі галузі і сфери діяльності, і направлений на збереження життя і здоров’я усіх мешканців громади. А це, в свою чергу, досяжно, коли діяти спільно: відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я, відділу освіти, молоді та спорту, відділу культури і туризму міської ради; КП «Кодимський ЦПМСД», КНП «Кодимська лікарня»; керівникам підприємств, організацій, установ та аптечних мереж тощо.

У січні 2024 року ускладнилася також ситуація з кору в Одеській області. Протистояти хворобі можна, переконують лікарі, проводячи вакцинацію. Окрім цього, усім дотичним сторонам необхідно: активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з батьками дітей, які відмовились від проведення щеплень проти кору щодо важливості проведення вакцинації; провести поглиблений аналіз охоплення щепленнями дитячого населення; здійснити організацію заходів щодо підвищення рівня охоплення профілактичними щепленнями населення на території громади (КП «Кодимський ЦПМСД», керівники освітніх і культурних закладів,  відділ соціального захисту населення та охорони здоров’я).

І наостанок.

БЕРЕЖІТЬ ВЛАСНЕ ЗДОРОВ’Я! За перших ознак хвороби звертайтеся до свого сімейного лікаря! Щоб не стати поширювачем інфекції, використовуйте медичні маски, дотримуйтесь особистої гігієни та не відвідуйте людні місця!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних