Міський голова - про плани на майбутнє

Дата: 30.01.2024 13:33
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Доброго дня, шановна громадо!

 

Цей пост сьогодні про те, куди будуть направлені мої системні зусилля у 2024 році.

Перше, на чому хочу наголосити. Що стосується бюджету громади – кошти максимально будуть спрямовані на допомогу ЗСУ. Цим займатимуться усі – і я, і мої заступники.

Щодо комунальних підприємств, закладів, установ вважаю, що вони повинні мати самостійність у прийнятті рішень. На сьогодні їх робота «відшліфована», кожен керівник на своєму місті професіонал, кожен знає що робити, і тільки зрідка потрібно моє втручання. Вважаю, що тут все налагоджено.

Тому концентрую і перенаправляю свої системні зусилля на розвиток економіки. Переконаний, саме вона у ці часи (втім, як і завжди) – найголовніший чинник розвитку як громади, так і держави. Ще раз наголошую: економіка, економіка і ще раз економіка. Чому? Тому, що зараз важка війна, важкі випробування, десятки тисяч наших захисників на фронті воюють з агресором. І, як казав наш Президент, один воїн – це праця шести цивільних, у тилу, на своєму робочому місці. І перемога – наша спільна справа.

Наступне. Україні допомагає увесь світ. Та ми не можемо розраховувати лише на його допомогу. Нам потрібно показати, що ми – не зупинилися, а рухаємося далі, особливо на мирних територіях, працюємо, розвиваємося. Ми тут, на землі без пострілів, повинні працювати ще наполегливіше, за тих, хто цього не може це зробити. Бо їх домівки знищені, їх бізнес зруйнований.

Кожний працівник, чи то міської ради, чи інших галузей, повинен підхоплювати будь-яку слушну тему, розвивати її, генерувати ідеї. Якщо зараз цим не займатися і бути пасивними – завтра нас нічого не чекає окрім тотальних скорочень, причому у всіх сферах: від силових структур до вчителів і лікарів.

Сьогодні майже ніхто у громаді не вкладає кошти у серйозні проєкти, лише одиниці, представники бізнесу такі як «Мічуріна +», СФГ «Круїз», ТОВ «Соковий завод «Кодимський» і ще декілька невеликих фірм. Тому всі зусилля направляємо на внутрішні резерви, вони у нас є, невеликі - але є.

Для цього мені, як міському голові, потрібно багато часу, багато вільного простору. Потрібно їздити, зустрічатися з людьми, потенційними інвесторами, пропонувати нові технології, переймати досвід. Все інше, повторюся, вже налагоджено. Звісно, й самому показувати приклад, переконувати місцевий бізнес, що той чи інший напрямок має перспективу і майбутнє.

Я знаю, що для людей реалізація цих проектів потрібна. Для суттєвих змін потрібно не рік, і не два, і багато чого залежить від багатьох причин. Зрозуміло, що війна, багато людей захищають Україну на фронті, багато, на жаль, виїхали за кордон. Та не потрібно падати духом. Впевнено йти вперед і тоді все вийде. Головне рухатися, боротися, так я звик робити завжди, з молодих літ.

Підсумовуючи сказане, додам, щоб ви це знали також: я, місцева влада завжди будуть на стороні бізнесу, будуть допомагати його розвитку. Тільки він врятує нас від тотального занепаду. У мене немає сумнівів. Бізнес – це податки, робота для наших людей, які працюватимуть вдома, а не виїжджатимуть за кордон.

І ще я дуже мрію, щоб у нашій громаді і державі було сотні, тисячі забезпечених і багатих людей. Це змінить нас як суспільство, наші думки і менталітет. У нас буде повага, конкуренція у всіх сферах, що сьогодні є в інших розвинутих країнах таких як Польща, Чехія; таких українських міст як Львів, Рівне. Там йде дуже потужний розвиток економіки і бізнесу. У нас є не менше ресурсів, тільки потрібні єдність, довіра, повага, один до одного і спільно все вийде.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних