Звітуємо за 2023 рік та плануємо на поточний. Відбулося 67 засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради

Дата: 13.02.2024 17:51
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

13 лютого  міський голова Сергій Лупашко провів шістдесят сьоме засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради VІІІ скликання.

Очільник громади розпочав його мотиваційним зверненням до присутніх:

  • Ситуація на фронті дуже складна. Тому суспільство, ми з вами, ні в якому разі не маємо забувати, що йде війна. Ми усі не повинні втрачати ентузіазму, не повинні виснажуватися, а прикладати усі старання і підтримувати тих, хто на фронті, й тих, хто нескінченно допомагає. Якщо матеріальні зусилля можуть закінчуватися, то слово, сказане з любов’ю і вірою, є також проявом нашої небайдужості і допомоги.

Першими двома рішеннями члени виконкому схвалили Програму забезпечення мобілізаційних та оборонних заходів,  розвитку матеріально-технічної бази підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань на 2024-2026 роки та зміни до цільової Програми забезпечення заходів територіальної оборони на території Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області на 2022-2024 роки. Цими документами визначено кошти, які спрямовуються на посилення обороноздатності силових структур громади та можливості здійснення завдань за призначенням, згідно із заходами правового режиму воєнного стану в Україні.

Зміни до програми комплексного розвитку житлово-комунального господарства Кодимської міської територіальної громади на 2021-2024 роки містили єдиний пункт – оплату послуг КП «Служба місцевих автомобільних доріг Одеської області» за виконані у 2023 році роботи по ремонту аварійної ділянки дороги при в’їзді у село Серби.

Бюджет-2023 став найуспішнішим бюджетом за останні роки, який забезпечив розвиток і функціонування усіх без виключення галузей громади, а також значну допомогу Збройним силам України. На цьому наголосив у своїй доповіді про виконання бюджету Кодимської  міської територіальної громади за 2023 рік заступник міського голови – начальник фінансового управління Руслан Онуфрієнко. Це, зокрема, пов’язано із отриманням суттєвої базової дотації (понад 51 млн.грн.), податкам від аграрного сектору, плати за оренду землі, в тому числі, яка раніше не використовувалася. Це стало можливим завдяки проведеній повній інвентаризації земель громади, яка виявила резерви для бюджетних надходжень. Загалом, протягом 2023 року діяльність Кодимської міської громади спільно з  територіальними підрозділами органів влади  була спрямована на реалізацію державної економічної політики, збереження обсягів виробництва у всіх галузях економіки громади, підвищення якості життя громадян, поліпшення інвестиційного клімату, недопущення заборгованості з виплати заробітної плати тощо.

У наступному питанні щодо змін до бюджету поточного року, доповідач запропонував розподіл вільних залишків, які утворилися від перевиконання бюджету-2023 та були автоматично повернуті у бюджет 2024 року. Близько 21 млг. грн. забезпечать вирішення нагальних потреб різних галузей громади.  

Наступним питанням Руслан Онуфрієнко запропонував план заходів на 2024 рік щодо наповнення бюджету Кодимської міської територіальної громади, раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни в умовах правового режиму воєнного стану.

Коментуючи заслухані питання, міський голова Сергій Лупашко подякував усім (зокрема, фінансовому управлінню, його керівнику Руслану Онуфрієнко), хто наполегливо працював на минулорічний результат, і налаштований на наполегливу роботу, має чіткі плани, бачення по наповненню головної скарбниці громади у цьому році. Завдання кожного в умовах обмеженого цьогорічного бюджету (йдеться про вилучення військового ПДФО та зменшення базової дотації) - це жорстка економія коштів та залучення існуючих резервів.

Впродовж подальшої роботи члени виконкому заслухали  звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства «Кодимська лікарня» (його представив заступник гендиректора Віктор Яремчук)  та звіт генерального директора про роботу КП «Кодимський ЦПМСД» за 2023 рік (Оксана Алтухова). Доповіді містили змістовну інформацію про напрямки діяльності первинної і вторинної ланок медицини, тенденцію розвитку надання медичних послуг, а також найближчі перспективи розвитку галузі.

(Вищезазначені звіти будуть опубліковані і доступні широкому загалу після їх затвердження депутатами міської ради).

Всього члени виконкому опрацювали, схвалили/затвердили 32 питання порядку денного, серед яких також були розглянуті й такі: одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2024-2026 роки; організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Кодимської міської територіальної громади; зміни до рішень про утворення Координаційного центру підтримки цивільного населення та про створення  опікунської ради та затвердження Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті міської ради; заходи щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення на 2024-2025 роки та численні питання захисту прав дітей.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних