УКРАЇНА – GIZ. МІЦНИЙ ПАРТНЕРСЬКИЙ ТАНДЕМ У ДІЇ

Дата: 22.02.2024 16:01
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Унікальне лабораторне обладнання від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) (проєкт «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України») отримав Кодимський Центр первинної медико-санітарної допомоги. 21 лютого міський голова Сергій Лупашко передав обладнання генеральному директору ЦПМСД Оксані Алтуховій.

Лише 16 Центрів України мають це модернове приладдя: гематологічний аналізатор, аналізатор сечі, дефібрилятор, багатофункціональні електродні колодки, електрокардіограф, портативний ЕКГ монітор, портативний УЗД, стетоскоп, стерилізатор, професійний ручний тонометр, веношукач. Тепер сімейні лікарі можуть здійснювати огляд пацієнтів максимально ефективно і швидше визначати проблему з подальшим лікуванням у профільних спеціалістів.   Здати аналізи, пройти УЗ діагностику, перевірити роботу серця та багато інших маніпуляцій – все це буде доступно на первинному прийомі. Навіть, якщо у вас погані вени і взяти кров проблематично – тут допоможе веношукач, який просвітлює судини і з точністю показує, де проходить кровоносна магістраль (дієвість ми перевірили одразу).

Отримана допомога -  значуща подія для нашої громади, і  є результатом постійних зусиль з боку Європейського Союзу підтримувати Україну перед лицем гібридних загроз, якими вона стикається, зокрема - забезпечити комфортний та ефективний доступ для мешканців до місцевих медичних послуг.

  • Ось так, разом з міжнародними партнерами (а цьому ми приділяємо велику увагу), ми посилюємо медичну галузь громади. Мої особисті зусилля, переконаний – й виважені депутатські рішення, і в подальшому будуть сприяти зміцненню матеріально-технічної бази лікувальних закладів Кодимщини. І не тільки. Крок за кроком, в нашій громаді, у кожній галузі, множиться і прибуває. У цьому напрямку я працюю постійно. - прокоментував подію міський голова. - Дякуємо Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ) (проєкт «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України») за увагу до нашої громади і піклування про здоров’я її мешканців.

Довідково.

Вартість наданого Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ обладнання становить близько 1, 5 млн. грн. Минулого року допомогу від GIZ отримала КНП «Кодимська лікарня». Вартість новітнього обладнання також становила 1, 5 млн. грн.

Керівник проєкту від Кодимської громади заступник міського голови із соціальних і гуманітарних питань Антона Москалюк.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних