У селі Будеї відкрили пам'ятну дошку загиблому герою

Дата: 26.02.2024 08:18
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

23 лютого, напередодні других роковин початку російсько-української війни, у селі Будеї на фасаді гімназії відкрили пам’ятну дошку загиблому військовослужбовцю Збройних сил України МУКАНУ СТАНІСЛАВУ ЛЕОНТІЙОВИЧУ.

Згадати героя сьогодні прийшли його батьки – Тетяна Іванівна і Леонід Васильович, дружина Оксана, доньки – Анастасія та Надія, сестра Ніна, побратими та друзі; міський голова Сергій Лупашко, вчителі та учні.

- Я з досвіду знаю ціну справжньої свободи, бо маю з чим порівнювати. Свобода і Незалежність – ось найбільші досягнення нашої держави. Саме за такі цінності поліг наш земляк, Станіслав Мукан. Ще два його побратими загинули у перший день війни, 24 лютого 2022 року. Та вони зробили надзвичайно багато: своїм прикладом показали, що готові стати на захист України, коли їй загрожує ворог. Низько вклоняємося Станіславу за його подвиг! Щиро співчуваємо батькам, усій родині героя! Будемо завжди пам’ятати тих, хто не пожалів свого життя і захищав державу до останнього подиху! Слава Україні! , - сказав у промові очільник громади.

Життєвий шлях бійця, його звитяжність згадала у свої промові староста села Людмила Ясніцька:

- Станіслав здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддав найцінніше, власне життя, за цілісність і незалежність України. Навіки його ім’я буде вписане в історію нашої громади та історію України. Вічна пам’ять та слава герою!

Відкрили пам’ятний знак найрідніші героя – мати та дружина.

Зустрілися поглядом із сином та чоловіком. Тільки із закам’янілим поглядом…

Сьогоднішній сильний вітер майже збиває з ніг юних школяриків. Та вони, під Гімн України, міцно притискають до серця правицю і на «Слава Україні!» гучно і виразно відповідають: «Героям слава!». І ми знаємо: це покоління не житиме під чужим прапором, бо вони вже справжні українці. Можливо, ще не зовсім можуть збагнути, що таке смерть. Бо діти. І занадто рано їм ятрити серце незворотними втратами. Та те, що вони бачать – вже розуміють, і дорослішають завчасно.

Перемога обов’язково прийде. Це лише питання ціни та часу. А ціна занадто важка – гранітні чорні камені на могилах героїв.

Ще раз закарбуємо у пам’яті це ім’я:

МУКАН СТАНІСЛАВ ЛЕОНТІЙОВИЧ, 11.10.1989 – 24.02.2022

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних