Людяність – це те, що вирізняє нас, українців

Дата: 26.02.2024 08:44
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

23 лютого до Міжнародного дня підтримки жертв злочинів на базі Подільського районного сектору № 2 філії ДУ «Центр пробації» переглянули документальний фільм з мережі кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Казка про коника».

Фільм українських режисерів Уляни Осовської та Дениса Страшного – це історія Анатолія Лютюка, що «дав обітницю знаходити щось добре у кожному дні». Початок війни на Сході України змушує його залишити мирну естонську столицю і з волонтерською місією вирушити у прифронтові містечка. Поєднуючи духовне життя з соціальним активізмом, з 2014 року він постійно їздить на Донбас, щоб доставити гуманітарну допомогу, де його обітниця випробовується реальністю «сірої зони». Анатолій Лютюк збирає кошти та продуктові набори для мешканців Донбасу, особисто доставляє їх у прифронтові школи, села, лікарні, шпиталі. Попри поважний вік, далеку дорогу, складні умови перебування у прифронтовій зоні, емоційні збурення, Анатолій Лютюк на екрані – спокійний і доброзичливий. Більше того, він постійно з іграшкою – дерев’яним коником, який спільно зі своїм господарем збирає посеред сум’яття і болю війни… добрі історії про природу і людей.

По завершенню цієї чутливої історії присутні ділилися враженнями: «Фільм був дуже важкий з точки зору психології, а саме через воєнні дії в Україні, пов’язані з повномасштабним вторгненням»; «Використання анімалістичних художніх вставок є цікавим прийомом, адже такі анімації обіграють деякі жахливі моменти, які б було важко дивитися, якщо б це були справжні реальні кадри»; «Важливість подій, які ми побачили в фільмі – це створена історія для майбутніх поколінь. Людяність – це те, що вирізняє нас, українців».

Наприкінці заходу підкреслено, що саме під час війни виразом найвищої людяності та громадянської відповідальності є волонтерство. Жертовність людей та волонтерська робота свідчать про потужну силу гуманізму та піклування про інших, які залишають незабутнє враження про можливість побудувати кращий світ навіть у найтяжчі часи. Кожна людина може стати частиною цінного руху, що пропагує гуманітарні цінності і сприяє побудові кращого майбутнього для нашої країни.

 

Подільський РС № 2

філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних