У селі Загнітків відкрили пам’ятну дошку загиблому військовослужбовцю Шморгуну Василю Володимировичу

Дата: 12.03.2024 07:56
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

У селі Загнітків Кодимської громади відкрили пам’ятну дошку загиблому військовослужбовцю Збройних сил України Шморгуну Василю Володимировичу. Її розмістили на фасаді ліцею.

11 березня на урочистій церемонії були присутні рідні загиблого, міський голова Сергій Лупашко, педагоги, учні та жителі громади. Схилені долу очі у Хвилині мовчання, кулачки, міцно притиснуті до серця під звуки Гімну України – так дорослішає це покоління, діти війни.

- Захисник України загинув в перший рік війни. Це був гарячий і важливий період, коли наша країна всіма силами стримувала ворога. І ми це зробили. Формула «Україна за три дні» не спрацювала саме завдяки таким сміливцям як Шморгун Василь, які взяли до рук зброю для захисту Держави. Боєць воював лише місяць. Але його боротьба означає дуже багато. Якщо він зупинив навіть єдину кулю, яка летіла у сторону України – це вже величезний подвиг. Ми будемо пам’ятати це завжди. Слава і вічна пам’ять мужньому солдату, герою, справжньому чоловікові і патріоту! Слава Україні!, - сказав очільник громади.

Зняли завісу із пам’ятної дошки найрідніші люди полеглого бійця – жінка Галина і сестра Тетяна. З тих пір їх очі не просихали від сліз. Бо ця трагедія не має часу давності – рана кровоточитиме вічно.

Троянди, гвоздики, білі проліски поклали присутні до пам’ятної дошки. Віднині, йдучи до ліцею, школярів зустрічатимуть і проводжатимуть очі солдата. Пам’ятаймо: він загинув за ваше мирне майбутнє, за нас з вами.

На пам’ятній дошці короткий надпис:

ШМОРГУН ВАСИЛЬ ВОЛОДИМИРОВИЧ

14.01.1973-08.10.1922

Стрілець–помічник гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону, солдат, призваний на військову службу по мобілізації 7 вересня 2022 року, загинув 8 жовтня 2022 року в районі населеного пункту Степова Долина Миколаївського району Миколаївської області.

Та цей надпис є найзмістовнішим маркування української доблесті, мужності і слави.

Слав Україні!

Слава її героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних