Говоримо про проблему домашнього насильства

Дата: 12.04.2024 13:59
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

11 квітня під керівництвом заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань Антоніни Москалюк відбулося засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми. До діалогу були запрошені служби, яким доводиться щоденно реагувати на виклики домашнього насильства в сім’ях, а саме: представники відділу поліцейської діяльності № 1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області, начальник відділу з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я Кодимської міської ради, начальник служби у справах дітей Кодимської міської ради, директор та фахівці КУ «Центр надання соціальних послуг» Кодимської міської ради, завідувач сектору «Кодимське бюро правничої допомоги», начальник відділу освіти, молоді та спорту Кодимської міської ради та генеральний директор КП « Кодимський ЦПМСД» Кодимської міської ради.

Присутні обговорили причини передумов поширення насильства, порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, проблемні питання, що виникають при такій взаємодії та наявні шляхи їх вирішення.

Під час засідання розглянуто питання щодо скерування кривдників для проходження корекційних програм відповідно до постанов та ухвал рішень Кодимського районного суду Одеської області та можливість впровадження корекції поведінки кривдників, що вчинили домашнє насильство фахівцями відділення соціально-психологічної підтримки КУ «Центр надання соціальних послуг».

Також присутні ознайомилися зі звітом про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, що функціонує при КУ «Центр надання соціальних послуг» за 2023 рік.

Насамкінець члени Координаційної ради підбили підсумки обговорення наболілої для суспільства теми, наголосивши, що ігнорувати чи замовчувати про проблему домашнього насильства не слід, навпаки – про це необхідно говорити, розповідати, просити допомоги та отримувати її від компетентних фахівців. Тому зараз вкрай необхідно працювати над інформаційною кампанією, щоб люди знали, куди можуть звернутися за допомогою та об’єднати всі зусилля дотичних установ на своєчасне реагування на звернення.

І сьогодні наше завдання – формування у громаді нульової толерантності до насильства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних