Із сесійної зали: звіт про діяльність старост Кодимської територіальної громади за 2023 рік

Дата: 19.04.2024 09:28
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

ЗВІТ

старости с. Олексіївка, с.Шершенці

(Шершенецький старостинський округ)

про проведену роботу за 2023 рік

 

До складу округу входять села Шершенці, Олексіївка. В старостинському окрузі також працюють головний спеціаліст, інспектор,  підсобні робітники (1,25).

Протягом року проведена наступна робота:

Фарбування та побілка могил, пам'ятників загиблим воїнам. Обкошування узбіччя, обрізка гілля дерев вздовж доріг, сільських кладовищ  округу. Зроблено білування кам’яних мурів в центрі села Шершенці, поточний ремонт приміщень старостату в обох селах. Обкошування узбіччя доріг проводили працівники ФГ «Круїз», також директор ФГ «Лупашко В.С.» надавав транспорт для вивезення сміття та залишків сухої рослинності, опалого листя. В зимовий період розчищення доріг від снігу проводили три господарства ФГ «Круїз», СФГ «Борисове», СТОВ «Маяк».

Проводились заходи щодо недопущення розповсюдження небезпечного карантинного бур'яну амброзії полинолистої.

Прибирання місць загального користування, сміттєзвалища.

Доставка гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, пільговим категоріям та іншим особам. Підготовка жителям села документів для перетину інженерних споруд місцевого пункту пропуску.

Проведено поточний ремонт сільських доріг (підсипка узбіччя та ямковий ремонт), допомогу в цій роботі надали директори  сільськогосподарських товариств: Баркар В.М. та Якимов С.В., також директор СТОВ Маяк Якимов С.В., надав асфальт та допоміг у частковому ремонті дороги по вулицях Я.Мудрого та Соборній. Проведено ремонт технічного приміщення свердловини № 5, відремонтовано дві криниці в с.Шершенці по вулиці Тихій та одну в с.Олексіївка по вулиці Пилипа Орлика, також по даній вулиці було проведено прочистку труб водогону протяжністю 1 км. Проведено ремонт сільського джерела Три хрести в с.Шершенці, краску для проведення робіт надала підприємець Баркар С.В. Відремонтовано шість  ліній водопроводу  в селі Олексіївка, також в Олексіївці розчищено ізвір по вулиці Довженка. Проведено часткове розчищення водойм (джерел та річки “Білочі”).

Надавалась допомога в заміні водозабірних насосів на артсвердловинах.

Проведено ремонт покрівлі на Будинку культури с.Шершенці. Шифер для ремонту надав Якимов С.В. На ремонт покрівлі ФАП с.Олексіївка допомогу надав Томак А.М.

Постійно співпрацювали з органами МВС, ТЦК та СП,  прикордонною службою, із ДСНС та  сімейною   медициною.

Разом із службою у справах дітей Кодимської міської ради проводили спільну роботу щодо подолання безпритульності та бездоглядності дітей та запобігання сирітству, перевіряли умови проживання дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Проводилась роз’яснювальна робота та видавались письмові  повідомлення із номером рахунку та відповідною сумою для сплати земельного податку.

Неодноразово надавалась допомога ЗСУ.  У першу чергу надавалась велика кількість продуктів харчування, речі особистого вжитку та засоби гігієни. Виготовили 193 окопні свічки, розпалювачі. За ініціативи працівників старостату  в с.Шершенці зібрали 26 «Коробок тепла» для воїнів ЗСУ.

Проведено зустріч з родинами воїнів ЗСУ, де були присутні 63 особи, яким було надано гуманітарну допомогу, також допомога надана сім’ям загиблим, учасникам бойових дій та ліквідаторам аварії та ЧАЕС.

Для ДПСУ було надано 2 кубічних метри дощок для облаштування захисник інженерних споруд.

Всі працівники Шершенецького старостату долучаються до інших працівників міської ради з метою придбання необхідних засобів для ЗСУ. Проведено один благодійний концерт в с.Олексіївка, зібрані кошти теж передані в Кодимську міську раду для ЗСУ.

 

Зареєстровано за 2023 рік:

Вхідна документація, листа

 

49

Вихідна документація, листа

89

Видано довідок

1012

Актів обстежень

39

Заповітів, дублікатів заповітів, ін

15

Довіреності (доручення)

24

Прописано осіб

31

Виписано осіб

7

Погосподарські книги,

18

  • двори

1166

  • населення

1704

Звернення з питань соціального захисту, од.

221

 

 

   
   
   

Штатні працівники

4,25

 

 

Староста с.Олексіївка, с.Шершенці                                                       Олександр МАЛІНКОВСЬКИЙ

 

 

ЗВІТ

старости с.Будеї, с.Смолянка

(Будеївський старостинський округ)

за 2023 рік

 

До складу округу входять села Будеї, Смолянка.

Населення по с.Будеї становить: зареєстрованих-1009 чол., проживає-840чол., по с.Смолянка-зареєстрованих-238чол.,проживає-210 чол.

Крім старости в старостинському окрузі працює головний спеціаліст, інспектор, опалювач в опалювальний сезон,  2 підсобних робітника.

За 2023р було зроблено:

Заповітів-17;

Довіреностей-46;

Прописано-63 особи;

Виписано-14 осіб;

Акти обстеження-42;

Виданих довідок-585;

Вхідних-61 лист;

Вихідних-88 листів;

Звернень з питань соц.захисту-255.

Протягом року була тісна співпраця з адміністрацією школи, службою у справах дітей міської ради, ЦНАПом, соціальними службами, дільничним інспектором відділу поліції, відділом ювенальної превенції, відділенням ПФУ, відділом соціального захисту населення.

Проводились культурно мистецькі заходи до визначних дат, обмін досвідом з сусідньою Балтською громадою, а саме  з концертною  програмою «Майбутнє за Україною» відвідали жителів с.Євтодіє,с Обжиле,с.Березівка.

З березня до пізньої осені  проводилась весняна толока по прибиранню кладовищ, узбіччя доріг, прибудинкових територій, паркової зони, стадіонів, прилеглої території ФАПу.

Взаємодіяли також з відділом житлово – комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва міської ради, комунальним підприємством «Кодимакомунсервіс» міської ради, державними нотаріальними конторами, відділенням Податкової служби, Центром зайнятості.

Проведено заміну водогону протяжністю 150 м. по вул.Шкільна в с.Смолянка.

Для попередження затоплення будинків по нижній вул.Зелена здійснено прочищення водовідвідних каналів (с.Смолянка).

В с.Будеї-заміна водогону по пров.Коваля (100м.).

Проведено ремонт та облагородження кирниці «Бадя» - будматеріал надано відділом ЖКГ, роботи виконувала сім’я Омелько та небайдужі громадяни села.

Систематично за допомогою КП «Кодимакомунсервіс» ведеться вивіз сміття та зачищення територій кладовищ.

Старостат забезпечується піском для посипки доріг в зимовий період.

В зимовий період всі дороги прочищаються технікою СФГ «Зірка» (Теличко В.П.), вузькі вулиці - одноосібниками с.Будеї, при забезпеченні паливно-мастильними матеріалами відділу ЖКГ міськради.

Третього березня 2023 року провели благодійний концерт «З вірою в Перемогу», зібрали 5200 грн. та долучилися до збору коштів для ЗСУ, які здійснювали волонтери с.Загнітків.

Першого жовтня провели ще один благодійний концерт «З Україною в серці», де жителі села безкоштовно отримували зварену на вогні кашу та рибну юшку, а зібрані кошти в сумі 7200 передали для потреб воїнів ЗСУ в міськраду.

Підтримували ініціативу міськради по збору залізних скоб, лопат, топорів, медикаментів для ЗСУ.

Жителі округу протягом року долучались до збору продуктів, ковдр, одягу, миючих засобів, питної води, хлібобулочних виробів для військових ЗСУ, які були передані або волонтерам, або конкретно військовим-односельчанам під час ротації.

 Зусиллями працівників, учнів школи було проведено благодійний ярмарок, де зібрані кошти в сумі 15тис.365грн. були адресно передані військовим та закуплено бензопилу, набори термобілизни, шкарпетки, кава, чай, печиво, медикаменти.

 Жителі с.Будеї надавали матеріали та приймали участь у виготовленні 3х  маскувальної сіток для потреб армії.

В грудні, завдяки коштам, які були надані одноосібниками с.Будеї, в сумі 20 тис.грн., був придбаний «Старлінк» та адресно відправлений до аеромобільної бригади ДШВ.

До м.Дружківка передали 144 окопних свічки для потреб 5 окремої Київської штурмової бригади.

Постійно ведеться робота по наданню допомоги особам з числа ВПО,  особам вразливих верств населення сіл Будеї та Смолянка, забезпечення їх гум.допомогою. Вирішуються питання по потребам.

 

 

 

Староста с.Будеї, с.Смолянка                                                                             Людмила ЯСНІЦЬКА

 

ЗВІТ

старости с.Загнітків (Загнітківський старостинський округ)

за 2023 рік

 

                    1.Робота зі зверненнями громадян:

Видано довідок різного характеру – 1562;

Подано документів на отримання субсидії- 165; пільги- 36;

Оформлено соціальної допомоги- 92; ВПО- 6

Нотаріальних дій – 91

Реєстрація місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання -61

На особистому прийомі  старости побувало 73 особи, ведеться  журнал особистого прийому громадян.

Земельний податок з фізичних осіб- 660938 грн.; декларації – 307385гр.

Водопостачання – плата за електроенергію- 499506, 52 грн.

 

2.Зроблено для ЗСУ:

 придбано авто:

  • Пікап Mitsubishi L- 200, 7000 євро  для військового Згуєвича О., проведено техогляд авто, (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,  з-за кордону,  Сергій Колісник, Ковбель Ю, Ковбель Н.), смаколики, медикаменти;
  • Сузуки,  для військового Рубанського В. - ціна - 3700 доларів, проведено  техогляд авто  (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,  2 благодійних концерти в Загнітківському  БК на суму  14698 грн, громада сіл Будеї, Смолянка з концерту 3808 грн.,  з-за кордону,  Сергій Колісник, Ковбель Ю., Ковбель Н. );
  • Нива, для військового Жука В., ціна – 2200 доларів, проведено  техогляд авто  (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,  1 благодійний концерт  на суму  20050 грн, шкільний ярмарок на суму 13350 грн ,збір макулатури на суму 2610 грн., благодійний концерт в с.Сергіївка на суму 4050грн.,  Сергій Колісник, Ковбель Ю., Н.);
  • Нива, ціна 2200 для військового Мазура О., ціна – 2200 доларів (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,   Сергій Колісник, В’ячеслав Лупашко – 1000доларів), до Ниви: зимова гума – 6300грн.+5000грн.;  бензин -3000 грн.+ 20л.) ;
  • Hohda , для військового Гвардії Наступу, придбав В’ячеслав Лупашко;
  • тепловізор на суму 35155 грн. для військового Трубіцина Є. - 117 стрілецька бригада (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,  з-за кордону,  Сергій Колісник);
  • плитоноски  4 (одна з плитами, волонтери (Ковбель Ю. та Ковбель Н.);
  • плитоноска 1 з плитами для військового Мазура О.(волонтер Солнцев П.М. Войтюк О.);
  • універсальний зарядний пристрій  на суму 17999 для військового Колісника В.В. (кошти від: односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей);
  • кевларова каска  для військового Рубанського В. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,   з-за кордону,  Сергій Колісник).
  • турнікети 12 шт. для військового Гудзь С. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, Ковбель Ю., Ковбель Н.)
  • кровоспинні бинти 40шт, медикаменти на суму 15986грн (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, з-за кордону, Ковбель Ю., Ковбель Н.), медикаменти (Солнцев П.М.) , для парамедика Колісника Б.;
  • аптечки  10 шт. (Солнцев П.М., Войтюк О.) для військового Рубанського В.;
  • медикаменти та медзасоби (Могилко Тарас);
  • скоби 200 шт. для військового Жука В.(кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,    Ковбель Ю., Ковбель Н.);
  • скоби 600 шт. для військового Шаргородського В. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей);
  • скоби 300 шт. для військового Заболотного В. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей);
  • зимова гума – 15000грн. для військового Пасерба В.(кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей);
  • дизпаливо 1000грн. для військового Могилівського С. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей);
  • генератор 2 шт.  на суму 5610 грн + 9350 грн. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, благодійний концерт Загнітківського БК на суму 2516грн., Ковбель Ю., Ковбель Н.) для військових  Рубанського В., Згуєвич О.;
  • бензопила на суму 2468грн.  Рубанський (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей);
  • зарядна станція EcoFlow – 18163 грн. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, з-за кордону, Сергій Колісник, працівники Загнітківського та Грабівського ліцеїв);
  • бінокуляр прилад нічного бачення  NV8000 – 13962 грн. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, з-за кордону, Сергій Колісник, працівники Загнітківського та Грабівського ліцеїв);
  • бінокль – 7935 грн. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, з-за кордону, Сергій Колісник, працівники Загнітківського та Грабівського ліцеїв);
  • ремонт Хонди 2000грн. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,  з-за кордону,  Сергій Колісник, працівники Загнітківського та Грабівського ліцеїв);
  • спанбонд для плетіння захисних сіток – 8000 грн. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей,  з-за кордону,  Сергій Колісник, працівники Загнітківського та Грабівського ліцеїв);
  • спанбонд для плетіння захисних сіток (Сергій Колісник);
  • генератор 4202грн. для військового Рубанського В. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, з-за кордону,  Сергій Колісник, працівники Загнітківського та Грабівського ліцеїв);
  • матеріали для виготовлення пічок обігріву 2790 грн. (кошти від односельців та небайдужих до проблем нашої громади людей, з-за кордону, Сергій Колісник, працівники Загнітківського та Грабівського ліцеїв);
  • виготовлення скобів 570 шт.( загнітківська кузня);
  • печі обігріву -2 шт.( загнітківська кузня);
  • плетіння маскувальних сіток- 2шт. (Загнітківський ліцей спільно з жителями села);
  • виготовлення окопних свічок – 670шт. (Загнітківський ліцей спільно з жителями села);
  • парафін 100кг (Сергій Колісник);
  • обереги, дитячі набори, мед (Загнітківський ліцей спільно з жителями села);
  • газові балони 10 шт. для печей обігріву (жителі села);

 

  • благодійна акція  -1 на суму 20050грн., яка включила в себе:

благодійний концерт Загнітківського  БК, Олексіївського БК, Студенянського БК  за підтримки В.Лупашка; 

благодійний розіграш патріотичної лотереї- 5030грн. за підтримки Варшавського Г.;

благодійний аукціон – лялька- мотанка, виготовлена нашою односельчанкою, матір’ю військового- Посухівською Л.-4000грн;

футбольний матч Загнітків «Дружба»: Серби «Лан» за підтримки  Рубанського А, Міхалкова В., Чегурка В.,  А.Хортюка, В.Коржовського, Н.Чепіль;

благодійний куліш та запашна юшка за підтримки Войтюк К., Войтюк О., ТОВ «Зернятко – Південь», які приготувала Мазур Н.;

екскурсія до загнітківського каньйону, яку проводив Бодачевський А.М.,

 благодійна ярмарка (діти та жителі села);

Благодійні концерти 5 (3 благодійних концерти Загнітківського БК,  в селі  на суму  9239 грн., 1 благодійний концерт Загнітківського БК в с.Сергіївка  на суму 4050грн, 1 благодійний концерт- будинок культури з м.Кодима -5175грн. + запашна юшка – Бардаховська Л., Мазур Т.)

  • благодійні ярмарки -2 на суму 13350грн.
  • збір макулатури – 2610 грн.
  • плетіння шкарпеток для військових (Слідянська Т.Я., Урсул Т., Загнітківський ліцей);
  • Збір допомоги військовим Херсонського та Запорізького напрямків (жителі села).

Постійні спонсори та волонтери – Колісник Сергій, Лупашко В’ячеслав, Ковбель Юрій та Наталія.

3. Зроблено за 2023 рік:

- Перекриття даху Загнітківського будинку культури – міська рада.

 - Придбання будівлі для відкриття музею в селі для збереження традицій – придбав депутат міської ради В.Лупашко;

- Благоустрій території села, а саме :

- вивезення сміття від нового кладовища – міська рада;

-  завезення піску – міська рада;

- упорядкування пам’ятників та меморіалу загиблим воїнам ( матеріали – міська рада, роботи виконували працівники ЦЗН та небайдужі жителі нашого села:  Посухівська Л., Афійчук І., Трохимчук І., Міхалков В., Олійник С., Коваленко В.);

- упорядкування зупинок громадського транспорту (матеріали – міська рада, староста, роботи виконували працівники ЦЗН та небайдужі жителі нашого села Гилко І., Коротинська Т., Рубанська В., Рубанська Л., Пісчурнікова О., Рубанська О.В);

- упорядкування центру села (матеріали – міська рада, роботи виконували працівники ЦЗН та небайдужі жителі нашого села Буздуган Л., Осадча Ю., Осадча Т., Гуровська А., Рубанська О.В., Баштанар І.);

- упорядкування  старого кладовища (часткова штукатурка забору)  (цемент – міська рада, 500кг ТОВ «Зернятко-Південь», роботи виконували працівники ЦЗН та небайдужі жителі нашого села   Афійчук І., Логовський М., Сливка В., Коваленко В.);

- упорядкування в’їзних знаків в село  (матеріали – міська рада, роботи виконували працівники ЦЗН);

-упорядкування вказівних табличок та стовпів «Шпаків шлях» по селу (матеріали – міська рада, роботи виконували працівники ЦЗН );

- упорядкування криниць загального користування  (10 відер – міська рада)

- скошування бур’янів по узбіччю доріг, парках, стадіоні, дитячому майданчику, старому та новому кладовищах, вивезення сміття з сміттєвих баків (матеріали – міська рада, роботи виконували працівники ЦЗН, Коваленко В., Коротинський Д., Сплавський І., Дунаєвський О., Слідянський І., Колісник В.).

- розчищення кущів на березі ставка «капусти» (матеріали - міська рада, роботи виконували небайдужі жителі нашого села);

- упорядкування греблі на ставку «капусти» (міська рада: екскаватор, авто з заправкою, небайдужі жителі нашого села та працювала техніка наших односельців: Мельник С., Афійчук І., Коржовський С., Буздуган В.), роботи проводились два дні;

- розчищення джерел біля ставка «капусти» (дизпаливо – міська рада, трактор Міхалкова В., небайдужі жителі нашого села);

- група активістів нашого села запустили  у воду на ставку «капусти»  мальків коропа, товстолоба, білого амура (кошти зібрані нашими односельцями на суму 8000 грн) та проводиться збір зерна для підгодовування мальків;

-дооблаштування дитячого ігрового майданчику в садочку (батьки, міська рада);

-проведено заходи:

День пам’яті та примирення (старостат, будинок культури, ліцей, односельці);

День вишиванки (будинок культури, Загнітківський ліцей, односельці);

Щасливе дитинство без війни до Дня захисту дітей (будинок культури, бібліотека, односельці);

Гурт «Витоки» прийняв участь на Міжнародному Дні молоді в м.Кодима;

привітання першокласників (вручення подарунків  спонсор Рубанський А.);

День Гідності і Свободи (старостат, односельці);

День визволення України від нацистських загарбників (старостат, односельці);

День української хустки (садочок, будинок культури, односельці);

Привітання ювілярів - 3 (будинок культури);

Спонсорська допомога  Рою «Отаман» (ТОВ «Зернятко - Південь», Чепіль Н., Рубанський А., Бодачевська В. БардаховськаЛ.)

Спонсорська допомога БК (Сливінська О.І., Кукумань Л.О.)

Доставлення та вручення гуманітарної допомоги ВПО, сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах, сім’ям військовослужбовців; гум.допомоги з Німеччини;

Щомісячно ВПО та сім’я загиблого отримує гуманітарну допомогу від церкви. (Войтюк О., Ковбель О.)

- Функціонує швейний цех.

-Для пожежної надано спецодяг та нові шини (міська рада)

- Для старостату придбано: мотокоса, бензопила, інш.інвентар (міська рада);

- Заміна лампочок на вуличному освітленні – міська рада.

- Завезення протиожеледних засобів – міська рада,

-Висаджено 200 кущів роз, сосна. (Рубанський М., Посухівська Л., односельці)

 По водопостачанню:

- Хлорування 6 башт.

 - Башта « кошарка»: зварювальні роботи башти – міська рада; заміна насоса – 2 шт (1шт.-міська рада придбала; один був після ремонту, роботи проводили власними силами); заміна троса 115 м, який придбала міська рада, роботи проводили власними силами; встановлення захисту-міська рада; оборотний клапан, поплавок, 10 проривів водогону – власними силами за кошти водокористувачів. Проведено 2 зборів з водокористувачами.

-Башта «новоселів»: заміна насоса -1 шт (міська рада придбала, роботи проводили власними силами), 6 проривів водогону – власними силами за кошти водокористувачів.

-Башта «Польовка»: зварювальні роботи, 9 проривів власними силами за кошти водокористувачів. Міська рада придбала кран 32,2 різьби, труба 32 -15м, 2 32 дюймових трійника. Проведено 1 збори водокористувачів.

- Башта «каганович»: заміна насоса -1 (Мазур П.Ф. ремонт ),  11 проривів водогону – власними силами за кошти водокористувачів, міська рада - 10л дизпалива для екскаватора.  Проведено 2 зборів з водокористувачами.

- Башта «підстанція»: 5 проривів водогону – власними силами за кошти водокористувачів, міська рада екскаватор для риття траншеї на 1 прорив.

-Башта «Церква»: 10 проривів водогону – власними силами за кошти водокористувачів, міська рада надала  екскаватор для риття траншеї на 1 прорив та цемент 12мішків; заміна троса 130 м придбала міська рада, роботи проводили власними силами.

 

4. Заплановані роботи на 2024 рік

-підгортання 2 санкціонованих сміттєзвалищ  - міська рада;

- ліквідація стихійних сміттєзвалищ – міська рада, власними силами;

- підсипання доріг  жорствою, яка є в нашому кар’єрі: вул. Вишнева, Героїв України, Стовпова, Петра Мазура, Київська, Партизанська, Дружби, Абрикосова, Назарів  - міська рада, власними силами;

- грейдерування доріг, вулиця Київська, частина дороги Олексія Бойка, частина дороги Героїв України, Вишнева, Стовпова, Лугова, Богдана Хмельницького– міська рада

- упорядкування кладовищ – міська рада, власними силами;

- заміна центральної  водопровідної труби 800м по вулиці Центральна – міська рада;

- упорядкування території села - міська рада, працівники ЦЗН, власними силами;

- упорядкування дороги, що є спуском в яр - міська рада, власними силами;

- розчищення джерел – власними силами;

-розчищення стежини, що веде до Кармелюкові печери – власними силами;

- потрібен ремонт дороги сполученням Загнітків-Курінь.

 

 

Староста с.Загнітків                                                                                         Оксана КОВБЕЛЬ

 

 

ЗВІТ

старости Лабушненського старостинського округу

про проведену роботу за 2023 рік

 

      До Лабушненського старостинського округу входять села: Лабушне, Лисогірка, Федорівка.

Проживає в селах:

Лабушне- 950 чоловік, Лисогірка- 690 чоловік, Федорівка- 140 чоловік

Лабушне - 350 домогосподарств, Лисогірка - 346 домогосподарств, Федорівка- 84 домогосподарства.

Кількість ВПО на території Лабушненського старостинського округу:

Лабушне – 5 осіб

Лисогірка- 15 осіб

Федорівка – 3 осіб

Всього 23 особи.

Всього проживає- 1780 чоловік

 

1.Видано довідок всього - 807

2.Витяг з реєстру  територіальної громади- 310

3.Реєстрація місця проживання-  62

4.Зняття з реєстрації місця проживання- 9

5.Оформлено субсидій, соціальні виплати, пільги- 328

6. Нотаріальні дії  21 (складено та посвідчено заповіти, видано дублікати заповітів, засвідчення підпису).

7. Довіреність- 9

8. Вихідна -417

9. Особистий прийом громадян- 68

10. Вирішення питань по зверненням громадян -68

11. Померло 34 осіб, народилося-7

За 2023 рік реагуючи на звернення було вирішено 1552 питання різного характеру.

 Лупашко Сергій Іванович особисто надавав рекомендації та консультації по деяких з них і вони вирішувались відразу.

Для вирішення інших потрібно було витратити більше часу, але жодного не вирішеного не залишилось.

 

Лабушненський старостинський округ доводить до відома, що весь обсяг праці та трудової діяльності був результативний  завдяки ініціативам міського голови  Лупашка Сергія Івановича, підтримки депутатів міської ради та плідній співпраці з відділами та службами Кодимської міської ради,  а також Кодимським відділом Національної Поліції та КП «Кодимакомунсервіс».

За що хочу подякувати міському голові, працівникам старостинського округу, керівникам комунальних закладів, всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади.

Висловлюю велику подяку за тісну співпрацю з підприємцями, одноосібниками, фермерами та маю надію на їхню допомогу і словом, і ділом для того, щоб зробити наші села ще кращими в цей не легкий час для нашої країни.

 

                 РОБОТА З НАДАННЯ ДОПОМОГИ ЗСУ

В 2023 році проведено благодійних концертів - 8 та зібрано коштів для військових ЗСУ -  41920,0 грн.

 Жителі сіл особисто допомагають коштами односельчанам, які в лавах ЗСУ. Проведено збір воску для окопних свічок, проведені благодійні ярмарки в селах по школах, був організований збір яблук.

  Староста округу з 24.02.2022  є діючим волонтером  та особисто працює та допомагає  військовим.

                              

РОБОТА з МОЛОДДЮ

Організація КВЕСТу в Лабушненській філії: с. Лисогірка  та Лабушне.

Мета: підвищення самооцінки і впевненості у собі, виховання патріотизму, поваги до державних цінностей та ЗСУ.

Організатор - Хілобок Руслан Володимирович- староста

Помічник – Сауляк Ніна Василівна

Цей КВЕСТ проводився позаурочний час під наглядом дорослих людей з дотриманням заходів безпеки та письмового дозволу батьків. Тривалість КВЕСТу – 12 тижнів.

  Спонсор - Сорочан Микола Васильович, надав щедру нагороду на кожному етапі КВЕСТу.

  Особистий Проект «Добре серце» - було надано 200 шт військових підсумків (Лисогірка – 100 шт., Лабушне- 100 шт.)  сільським гімназіям. Школярі разом з батьками та вчителями підлатали їх, зробили вишивки з національною символікою та намалювали малюнки і написали листівки із словами подяки, підтримки та любові нашим захисникам.

  Ці підсумки були відправлені на передову разом з волонтерською допомогою (харчові сублімати). Хлопці отримали і надали 2 відео звіту з двох військових частин. Вони були дуже вдячні та щасливі.

 

СТВОРЕННЯ ІНІЦІАТИВНИХ ГРУП У СЕЛАХ ЛАБУШНЕ, ЛИСОГІРКА ТА ФЕДОРІВКА.

Мета: сприяння благоустрою сіл старостату, надання допомоги та людяної підтримки, людям, які опинились в СЖО.

Кількість осіб – 40

Проведено засідань - 19. Відпрацьовано 633,5 людино/год.

  Так, за пропозицією ініціативної групи було проведено ремонт дороги до сміттєзвалища та сільського кладовища за підтримки КП «Кодимакомунсервіс» протяжністю 1650 м, задіяно 14 одиниць техніки. Кодимакомунсервіс надало 2 екскаватора, інша техніка жителів села відпрацювала безкоштовно. Відділ ЖКГ, інфраструктури та капітального будівництва міської ради надав 80 л дизпалива.

  До ремонту доріг (1650 м в с.Лабушне та с.Федорівка), де працювали грейдер та бульдозер, долучились також:

-ТОВ «Кодимське зерно» - надали дизпалива - 40л, бензину - 20 л та помпи для ремонту водогону; надали дизпалива 20 л для розчищення снігу;

- ТОВ «Лабушне» -  надали 40 л дизпалива;

- АФ «Кодима» (Микола Васильович Сорочан) надав 2 КАМАЗА, 100 л дизпалива для камазів. Також допомагав у грейдеруванні доріг у с.Федорівка та транспортуванні жорстви для ямкового ремонту доріг;

-  ФГ «Відродження» - 20 л дизпалива;

- депутати ТРЕГУБЧАК Сергій Миколайович та Трегубчак Ігор Миколайович надали 20 л дизпалива для ремонту доріг.

Також по ініціативі групи була проведена робота з інвалідами, із сім’ям з дітьми, які опинились  в складних життєвих ситуаціях, проведено роботи по благоустрою сіл та по водопостачанню сіл,  роботи  по освітленню та прибиранню.

Долучилися до ініціативної групи депутати Кодимської міської ради- Сорочан Микола Васильович та Пелюх Любов Іванівна.

  За деякими членами ініціативної групи закріплені не благонадійні сім'ї.

Спільно зі службою у справах дітей проводилась робота з не благонадійними верствами населення - 5 виїздів до сімей по всіх селах старостату.

Проведена роз’яснювальна робота щодо незаконної торгівлі спиртними напоями. До цієї роботи задіяли дільничних.

  

РОБОТА З БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ СПІЛЬНО З КП «КОДИМАКОМУНСЕРВІС» ТА ВІДДІЛОМ ЖКГ, ІНФРАСТРУКТУРИ ТА КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА МІСЬКОЇ РАДИ В  ЛАБУШНЕНСЬКОМУ  ОКРУЗІ.

1. Завезення піску на сільські кладовища та на  посипку доріг під час зими.

2. Заміна лампочок по вуличному освітленню - 20 виїздів.

3. Заміна мотора та клапана на басейні «Жолуби» та ремонт ємності (зварювальні роботи) в с.Лабушне.

4. Заміна насосів на артсвердловинах -5.

5. Заміна автомата на басейні «Цибульке».

6. Капітальний  ремонт днища водонапірних башт -2

7. Ремонт водогону – 10 виїздів спецтехніки, заміна нової труби – 250м., з них 100м. –особистої, усунення проривів- 44 за рахунок водокористувачів. В селах  діючими є 6 артсвердловини та 2 басейни.

8.Розробка плану дій у випадку надзвичайних ситуацій.

9.Придбання целофанової плівки та скочу для покриття криниць загального користування на  випадок вибуху Запоріжської АЕС в рамках запобігання проникнення радіації в ґрунтові води. Проведена відповідна робота з населенням.

10.Придбання 2 нових мотокос, витратного  матеріалу та інвентаря для благоустрою села.

11.Робота електрика та інженера – 10 виїздів.

12. Очистили і відновили русло  річки по вул.Ільницького в с.Лисогірка (біля школи).

13. Поглиблення насоса на атрсвердловині №4059 по вул.Садова в с.Лабушне.

14. Вивезення сміття 90т. та розчищення сільського кладовища 1га в с.  Лабушне, в с. Федорівка – вивезення 9т. сміття та розчищення кладовища.

15. Надання матеріалу для ремонту криниць загального користування.

16. Упорядкування сміттєзвалищ в селах Лабушне та Федорівка.

17. Проведено косметичний ремонт фасаду Лабушненського Будинку Культури, який був в аварійному стані. Дякую за особисте сприяння Лупашку Сергію Івановичу.

18. Очистили криницю від солярки в с.Федорівка.

19. За направленням центру зайнятості до старостинського округу було направлено 9 підсобних працівників для наведення благоустрою в селах.

 

ПРОЕКТ « ВІДНОВЛЕННЯ ВОДОГОНУ В СЕЛІ ФЕДОРІВКА»

  1. Була розроблена і виготовлена проектна документація  благодійною організацією «ADRA».
  2. Прокладено 3640 метрів нового водогону.
  3.  Встановлена нова водонапірна башта. Придбали і перевезли її з Вінницької області за власні кошти ТОВ АФ «Кодима» на чолі Сорочаном М.В. та колишнього сільського голови Пушкаря О.А.
  4. Пробурили нову  артскважину  глубиною 180 метрів.
  5. Загальна вартість робіт 4152737 грн.
  6. Замовили та оплатили повністю проект церква Ісуса Христа святих останніх днів.
  7. Підключили до нового водогону – 71 користувача. За сприянням ТОВ АФ «КОДИМА» та особисто Сорочана М.В. був підключений ФАП до мережі водогону,  вартість підключення - 11000 грн.

                 

НАДАННЯ БЛАГОДІЙНОЇ ДОПОМОГИ

               ТОВ АФ « Кодима» М.В. Сорочан

  1. Надання таймера для подачі води на свердловині в селі Лисогірка.
  2. Допомога в ремонті Лисогірського Будинку Культури, а саме в придбанні фарб та інвентаря, в  придбанні  звукової апаратури, в  пошитті сценічних  костюмів  та організації благодійних концертів.  

 

СПІВПРАЦЯ З ТРЕТІМ ВІДДІЛОМ ПОДІЛЬСЬКОГО  РТЦК ТА СП

Всі оповіщенні були відпрацьовані вчасно згідно з законодавством України.

Протягом  періоду на займаній посаді (з 14.06.2023 - по  31.12.2023р),  на особистому транспорті проїхав по службовим справах відстань-5827 км, в середньому – 31.5км/ робочий день, витрачено за цей період - 699 літрів пального. Надано – 270.0 літрів.

Ремонт особистого автотранспортна здійснено за особистий рахунок.

                                   

ПЛАН РОБОТИ ПО ЛАБУШНЕНСЬКОМУ СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУГУ (С.ЛИСОГІРКА, ФЕДОРІВКА) НА 2024 РІК

1.Заміна лампочок та фонарів по вуличному освітленню – 130 шт

2.Чищення криниць загального користування – 10 шт

3.Грейдерування доріг- 13 км

4.Поточні ремонти по водопроводу (заміна труб -700 м та ін.), поточні ремонти басейнів «Жолуби» та «Цибульське».

5.Робота спецтехніки  на сільських  кладовищах та вивезення сміття.

6. Заміна насосів- 4 шт

7. Робота грейдера по розчищенню дороги під час снігу.

8. Проведення  9 благодійних заходів для ЗСУ.

9. Виготовлення технічної документації для ставка в центрі села для відпочинку мешканців села.

10. Встановлення санвузлу в адміністративній будівлі старостату в с. Лабушне для відвідувачів.

11. Облаштування огорожі біля скважини по вул.Ільницького.

12. Налагодження надання побутових послуг в с. Лисогірка та в с.Лабушному (перукарня, термінал, швейна, кімната для психологічної допомоги в селі Лисогірка).

13. Відкриття  соціальної лазні по вул. Братів Мельників в с.Лисогірка.

14. Фарбування огорожі на кладовищі в селі  Лисогірка, фарбування ігрових  майданчиків та огорожі в селі Федорівка.

15. Косметичний ремонт пам’ятників в селах Лисогірка та Федорівка, та Лабушне.

16. Продовження  КВЕСТу для молоді та проведення  навчальних семінарів.

 

 

Староста Лабушненського старостинського округу                                                                      Руслан  ХІЛОБОК    

 

ЗВІТ

старости с. Пиріжна (Пиріжнянський старостинський округ)

за 2023 рік

 

Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується  в межах повноважень та  можливості  старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань. Здійснюється особистий прийом громадян, прийом документів для нарахування всіх соціальних виплат, нотаріальні дії, облік ВПО, благоустрій населеного пункту.

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу в підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування. Життя не стоїть на місці і вимагає від нас, особливо влади, йти в ногу з ним, роз’яснювати людям питання, які їх хвилюють та допомагати у вирішені проблем, що виникають в силу тих чи інших обставин.

Здійснюючи прийом громадян, які звертаються з проблемами різного роду й характеру, я маю надати їм рекомендації чи проконсультувати таким чином, щоб людина отримала всю потрібну і важливу їй інформацію та «не бігала» по кабінетах чи установах.

За 2023 рік прийнято та сформовано до передачі для надання різних видів соціальних допомог, пільг та субсидій 180 заяв. У 2023 році мною посвідчено 11 довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених. За звітний період на території Пиріжнянського старостинського округу вчинено 20 нотаріальних дій,. Зареєстровано 20 заповітів, про що скеровано відповідно 21 заява до Одеської філії ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій та відповідно отримано 21 витяг про успішну їхню реєстрацію; видано 600 довідок.

Загалом в окрузі зареєстровано 962 людини та нараховується 592  дворогосподарств.

Постійно проводила оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність з’явитись до військкомату, тим самим сприяла забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на території старостинського округу.

Мною надано 45 послуг з реєстрації місця проживання/зняття з реєстрації місця проживання громадян на території села. Видано 110 витягів з РТГ на запити осіб або їхніх законних представників.

У 2023 році згідно з відомостями про зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, в окрузі знято - 15 осіб (в т. ч. 10 – по смерті), зареєстровано місце проживання 30 осіб.

Постійна доставка та роздача гуманітарної допомоги ВПО з м.Кодими.

Щодо допомоги ЗСУ:

Збір, фасування та доставка гуманітарної допомоги для ЗСУ.

Плетіння  маскувальних сіток (6шт. 7х3).

Виготовлення окопних свічок (100 штук)

Провели 3 благодійних  концерти в с.Пиріжна. Зібрали  6000грн – передали до міської ради; 16000грн. зібрано на останньому концерті. На різдвяні свята працівники відділу культури та старостату наколядували 49000 грн., разом було зібрано 65000грн і відповідно придбали та передали дрон «МАVIC 3» бійцям батальйону «Віницькі скіфи». За що низько кланяюсь своїм односельчанам.

Нещодавно було відправлено на передову нашим військовим односельчанам три коробки тепла (окопні свічки, грілки, солодощі, кава) Дідичуку Віталію, Баланюку Віталію, Гуку Володимиру.

Не стояла осторонь і філія «Пиріжнянської гімназії» у допомозі воїнам ЗСУ:

1.Було зібрано 3010 грн. працівниками Пиріжнянського закладу. Здані кошти на придбання тепловізора.

2. Учнями школи проводилась ярмарка. Зібрані кошти 5600 грн. передано нашому військовому Криворуці Сергію Федоровичу у складщину на автомобіль.

3. Проведена акція «Стань Миколаєм для воїна ЗСУ», зібрано три коробки з солодощами, засобами гігієни, теплими шкарпетками, продуктами харчування і відправлено нашим мешканцям - військовослужбовцям (Гуку Володимиру, Самосенко Миколі, Кравцю Сергію).

4.Сільська гімназія наразі проводить акцію «Допоможи ЗСУ»

Працівники закладу постійно долучались до плетіння маскованих сіток.

 

Проводились постійно роботи по благоустрою населеного пункту (неодноразове обкошування узбічь, кладовища, парку, «Фотинина» криничка з цілющою водою та Демкові кринички (купальня); побілка бордюрів; впорядкування меморіального комплексу; парку)

До благоустрою залучалась техніка комунального підприємства «Кодимакомусервіс» (вивіз сміття з кладовища, чистка дороги від снігу, завезено сольова суміш); за власний рахунок депутата Кодимської міської ради В’ячеслава Лупашка всипана гравієм дорога Кодима-Пиріжна; ТОВ «УКРЗЕРНО СА» підсипалась дорога Кодима-Пиріжна щебнем, та також товариством чистилась дорога від снігу в населеному пункті, за кошти товариства було закуплено на шкільну їдальню посуд (3000грн ).

За кошти Кодимської міської ради були придбані бут матеріали (краска; цемент; вапно), які використані на благоустрій населеного пункту: покраска 4-х хрестів (при в їзді в село; в центрі села - 2 шт. та хрест на кладовищі для вшанування померлих за часів голодомору);  постаменту при в’їзді в село; лавочок 4 штуки, альтанка 1 шт, урни 4 штуки, дитяча гірка та гойдалка, огорожа парку, огорожі клумб - 2 штуки, ворота на кладовище. Перед великодніми святами  були побілені всі бордюри в населеному пункті. Всі ці роботи виконувалися працівниками центру зайнятості, небайдужими односельцями, працівниками культури та старостату.

За ініціативи Кодимського міського голови Сергія Лупашка були придбані будівельні матеріали і нещодавно зроблено косметичний ремонт отмостки  навкруги сільського будинку культури. Отмостка - не данина моді і не пішохідна доріжка. В першу чергу це - захист фундаментів від впливу вологи при таненні снігів або дощах, за участі  небайдужих, чуйних людей, не здатних пройти повз, завжди готових допомогти і надати підтримку.

Сьогодні за кошти місцевого бюджету Кодимської міської ради також придбані будматеріали і на стадії завершення ремонт одної із криниць в с.Пиріжна. Роботи проводяться власними силами односельчан.

Неодноразово влаштовувались суботники з прибирання та вивезення сміття. 

У нас є Мережа вуличного освітлення, яка перебуває на балансі Кодимської міської ради та обслуговується його працівниками, кожен може залишити заявку, де необхідно провести заміну ламп вуличного освітлення.

За рахунок Кодимської міської ради було встановлено пам’ятну дошку на честь загиблого Володимира Сірого.

Попри війну, жителі  села  беруть  активну  участь  в соціально-економічному та культурному  житті села. Проводиться  впорядкування  подвір’їв   господарств жителів села, приватних магазинів, установ, підприємств  та прилеглих  до них  територій,  узбіччя під’їзних доріг, пам’ятних  місць.

Щодо плану  соціально-економічного та культурного розвитку с.Пиріжна.

Плани космічні, але в країні війна, тому буду про саме болюче, як моє так і всіх односельчан. Це-ремонт дороги Кодима-Пиріжна. Хоча, я думаю, хто слухав той почув, що ми цю дорогу постійно підсипаємо і за рахунок наших депутатів і сільхозпвиробників і власними силами. Я розумію, що якісно сьогодні ми цієї дороги не зробимо, але по можливості.

Проведені наступні роботи:

Ямковий ремонт дороги по селу - джерело фінансування - Кодимська міська рада.

Впорядкування населеного пункту (парк, меморіальний комплекс) - джерело фінансування Кодимська міська рада та громадськість;

Упорядкування кладовища: джерело фінансування Кодимська міська рада та громадськість;

Впорядкування сміттєзвалищ, в тому числі несанкціонованих: джерело фінансування - Кодимська міська рада та громадськість;

Ремонт криниць - джерело фінансування - Кодимська міська рада та громадськість;

І в завершення звіту - велика і щира подяка нашим Збройним Силам України за захист нашої землі і наш відносно спокійний сон.

Висловлюю слова вдячності всім тим, хто забезпечує надійну роботу тилу, тим, хто підтримував різноманітні благодійні ініціативи, хто долучався до вирішення важливих для громади питань, за прояв їхньої небайдужості та патріотизму.

Щиро дякую всім, хто долучається до розвитку округу, за те, що вони своєю працею розвивають село, незважаючи ні на що.

Дякую за довіру, підтримку і співпрацю міському голові, виконавчому комітету міської ради, депутатам міської ради, робітникам всіх установ та закладів, підприємцям, керівникам підприємств, всім жителям села, хто докладає зусиль для покращення життя нашого старостинського округу.

 

Зареєстровано з 2023 рік

 

Вхідна документація, листів

50

Вихідна документація, листів

64

Видано довідок

523

Актів обстеження

77

Заповітів, дублікатів заповітів, ін..

21

Довіреності (доручення)

11

Прописано осіб

30

Виписано осіб

15

Погосподарські книги,

12

-двори

592

-населення

962

Звернення з питань соціального захисту, од.

180

 

Староста с. Пиріжна                                                                                                Людмила ШЕВЧУК

 

ЗВІТ

старости Писарівського старостинського округу

про проведену роботу за 2023 рік

 

В 2023 році була проведена наступна робота.

 

Вид документу

Кількість

Примітка

  1.  

Вхідна документація

71

 

  1.  

Вихідна документація

86

 

  1.  

Довідки 

733

322 - соц.захист

42- нотаріат

282-військомат

38- інші

  1.  

Акти обстежень

69

Субсидія-37

Житлово-побут.32

  1.  

Заповіти, дублікати заповітів, ін

18

 

  1.  

Довіреності (доручення)

8

 

  1.  

Прописано

Видано витягів з реєстру ТГ

46

86

 

  1.  

Виписано

9

 

  1.  

Погосподарські книги

15

 

  1.  

двори

750

 

  1.  

населення

1345

 

  1.  

Звернення з питань соціального захисту

178

 

  1.  

допомоги сім’ям з дітьми

38

 

  1.  

субсидії

81

 

  1.  

пільги

32

 

  1.  

ін.

27

 

  1.  

Військовий облік (робота з призовниками, ін.)

181

 

  1.  

Проведена робота з водопостачання

305 особові рахунки

Зібрано коштів 303980грн.  

  1.  

Проведена робота по сплаті земельного податку

Видано квитанцій 517

Кошти сплачувалися через банк

  1.  

Проведена робота по допомозі ЗСУ мешканцями округу, у тому числі:

 

 

  1.  
  • благодійні концерти
  •  

ЗІБРАНО  КОШТІВ

4

2

  концерти

  ярмарки

95310 грн.

 

Допомога ЗСУ

Другий рік поспіль жителі старостинського округу займаються   допомогою та підтримкою військових ЗСУ та територіальної оборони.

Протягом 2023 року   проведено  4 благодійних концерти та 2 ярмарки,

  • 17000 грн. (колядки) – закуплено медикаменти хлопцям з дев’ятки;
  • 11600 грн. (ярмарка в січні) кошти передані військовій частині;
  • 40500 грн. (концерт «Прийшла весна») закуплено планшети на суму 30000 грн.  та 10500 грн. передано на купівлю автомобіля для військових з села, 
  •  2500 грн. (концерт) кошти передані на тепловізори;
  •  14000 грн. (ярмарка в вересні школа спільно з жителями села)   кошти передані для купівлі тепловізорів;    
  • 3000 грн. передано військовому з села Недбасу Олександру  на придбання диз. палива для перегону автомобіля для військових.
  • 20 кг. воску передано для виготовлення окопних свічок, а також заготовки для них. Жителями села самостійно закуплялася тканина  та основа для плетіння маскувальних сіток, які потім були відправлені військовим в Донецьку та Запорізьку обл.   
  • за кошти односельчан закуплено 25 кг. парафіну  для виготовлення окопних свічок та розпалювачів, які виготовлялися власними силами та відправлені військовим на різні напрямки.
  • Протягом року жителями села надавалася допомога ЗСУ (продуктами харчування, тушонка,  засобами гігієни, білизною та ін. – це військовим,  які прибували у відпустку в село (повністю загружали машину).
  •  Зібрано та передано гум.допомогу постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС.

 

   Протягом звітного періоду на окрузі  зроблено:

  • власними силами провели капітальний ремонт огорожі на сільському кладовищі протяжністю 130 метрів,
  • власними силами та за кошти спонсорів встановлено металевий паркан  та проведено капітальний ремонт огорожі біля адмін. будівлі старостинського округу (15 м., цементу надав спонсор Лупашко М.І.), а також зроблено косметичний ремонт кімнат та закуплено жалюзі на вікна;
  •  протягом року здійснювався благоустрій території села (обкошування бур’янів, збирання та вивіз сміття,  упорядкування кладовища, пам’ятників, зупинки в центрі села, спортивного майданчику, прибирання сільського парку, криниць загального користування, висаджено 30 кущів троянд.
  • організовано та розчищено від порослів сільське кладовище - 2 га – жителі села
  • завезено пісок та вивезено сміття на сільському кладовищі (КП «Кодимакомунсервіс»),
  • проведено заміну двох насосів на сільських водонапірних баштах та ремонт ємності (зварювальні роботи) (КП «Кодимакомунсервіс»),
  • упорядковано  найбільше стихійне сміттєзвалище на території старих заводських складів (ТОВ «Мічуріна+» надав грейдер, 20 л. соляри, та відділ ЖКГ виділив 30л. соляри)
  • розширено та розчищено від мулу та бруду частину річки Білочі  по вул.Перемоги (КП «Кодимакомунсервіс» та ТОВ «Ексклюзив Агро»)
  • власними силами відремонтовано 11 проривів водопроводу
  • приведено в належний стан (розчищено та підсипано щебенем прилеглу територію) ізвору біля Новіцьких жителями села
  • завезено та розгорнуто власними силами щебеневу суміш по вул.Переславцева
  • у зимовий період проводилося підсипання вулиць піщано-сольовою сумішшю та розчистка снігу (ТОВ «Ексклюзив Агро», директор М.Лупашко, підприємство «Кодимакомунсервіс»)
  • власними силами заготовлено дрова для опалення приміщення адмінбудівлі
  • закуплено 5 урн для сміття (спонсорські кошти)
  • проведено роботи по підключенню до центрального водогону  приміщення адмінбудівлі (де розташований ФАП): риття траншеї, прокладання труб, заведення в приміщення системи – КП «Кодимакомунсервіс».

 

 

Староста Писарівського старостинського округу                                                         Людмила АДАХОВСЬКА

 

 

ЗВІТ

старости Сербівського старостинського округу

про проведену роботу за 2023 рік

 

До складу округу входять села Серби, Баштанків.

Крім старости в старостинському окрузі працює два інспектори, опалювач в опалювальний сезон,  2 підсобних робітника.

За рік видано довідок на різні потреби:

Серби -995 штук

Баштанків – 638 штук

Зроблено заяв на субсидію, пільги, одиноким матерям та інше:

Серби – 240 заяв

Баштанків – 182 заяви

Підготовано витягів про місце реєстрації

Серби-72

Баштанків-30

За півроку проведені нотаріальні дії:

- заповіт, заява - відмова від заповіту та інше в кількості 27 штук,  доручень 69 штук.

Доставлялась гуманітарна допомога як для ВПО так і для соціально незахищених верств населення.

Протягом року була співпрацювали з адміністраціями шкіл, службою у справах дітей міської ради, ЦНАПом, соціальними службами, дільничним інспектором відділу поліції, відділом ювенальної превенції, відділенням ПФУ, відділом соціального захисту населення.

Проводились  заходи до визначних дат.

Постійна взаємодіяли з відділом житлово – комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва міської ради, комунальним підприємством «Кодимакомунсервіс» міської ради, державними нотаріальними конторами,  Центром зайнятості.

за 6 місяців 2023 року

Баштанків:

- Прибирання та скошення бур’янів у центрі села, на кладовищі та на в’їздах в село;

- Вивезення сміття;

- заміна близько 250 м водогону (жителі села спільно з КП «Кодимакомунсервіс»)

- заміна насосу на скважині та труби, яка йде у скважину (120 метрів)

Серби:

  • Замінено 5 насосів на скважинах;
  • Замінена труба водопровідна з мережі близько 450 метрів;
  • КП «Кодимакомунсервіс» спільно з жителями села ліквідовано 12 проривів водопровідної мережі;
  • Відновлено частину освітлення в центрі села;
  • Прибирання та скошування бур’янів у центрі села, в парку, біля меморіалу, на кладовищі, стадіоні та на в’їзді в село;
  • Вивезення сміття від приміщення де проживають ВПО;
  • Ремонт містка в центрі села;
  • Ремонт криниці загального користування.

В зимовий період дороги прочищаються технікою КП «Кодимакомунсервіс» та особистою технікою жителя с. Баштанків (Миколи Корчинського), при забезпеченні паливно-мастильними матеріалами відділу ЖКГ міськради.

У селі Серби разом з учасниками Баштанківського Будинку культури було проведено 2 благодійних концерти, зібрано та передано до міської ради кошти у розмірі 7487 гривень.

Баштанківським Будинком культури було сплетено маскувальну сітку.

Постійно брали участь у зборах продуктів харчування, які відвозились до місць потреби, миючих засобів, питної води, хлібобулочних виробів для військових ЗСУ, які були передані або волонтерам, або конкретно військовим-односельчанам.

В селі Серби проведено передноворічний ярмарок, зібрано 32 781 грн, з них 32 тис. відправлено на закупівлю запчастин для дрону для військового, який є оператором дронів з с. Серби.

Виготовлено та відправлено на Херсонський напрямок 300 окопних свічок та смаколики.

Постійно ведеться робота по наданню допомоги особам з числа ВПО,  особам вразливих верств населення сіл Серби та Баштанків, забезпеченню їх гуманітарною допомогою. Всі питання вирішуються по потребі.

Староста Сербівського старостинського округу                                                            Віктор ПРОКОПЧУК

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних