Відбулася cорок третя сесія Кодимської міської ради VІІІ скликання

Дата: 19.04.2024 10:38
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

18 квітня міський голова Сергій Лупашко провів cорок третю сесію Кодимської міської ради VІІІ скликання.

У пленарному засіданні взяли участь 18 депутатів з 26-ти обраних; керівники структурних підрозділів апарату міської ради, комунальних установ і підприємств, представники правоохоронних органів та медіа.

Розпочали сесію внесенням змін до порядку денного – додали до нього розгляд проєкту рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету Кодимської міської ради від 28 березня 2024 року № 950 «Про надання дозволу відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва Кодимської міської ради та видалення зелених насаджень на території Кодимської міської територіальної громади». (за результатом розгляду електронної петиції).

Першими рішеннями депутати внесли зміни до:

- комплексної програм «Безпечна Кодимщина» на 2024 – 2026 роки (передбачено виділення коштів для виконання на території Кодимської громади службових обов’язків Службою безпеки України;

- програми комплексного розвитку житлово-комунального господарства (передбачено фінансову підтримку КП «Кодимакомунсервіс» на ремонт даху складських приміщень, який був зруйнований під час стихійного лиха);

- програми розвитку земельних відносин Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області на 2023 – 2025 роки (виділено фінансування на виготовлення технічної документації нормативно-грошової оцінки земельних ділянок в межах територій Кодимської. Це дасть можливість залучити інвесторів на наші території і створити їм привабливі умови для ведення бізнесу).

Щодо затвердження детального плану території для розміщення кладовища за межами населеного пункту міста Кодима, доповідач - начальник відділу архітектури та будівництва Олександр Євтодій прокоментував, що цей документ пройшов сім етапів розгляду, передбачених законодавством; після прийняття депутатами рішення – буде сформовано земельну ділянку в державному земельному кадастрі з відповідним цільовим призначенням. Таким чином вирішується нагальне для міста питання із розширенням площ для поховання.

Перед депутатами на пленарному засідання прозвітували старости населених пунктів про роботу у 2023 році. Нагадаємо, у Кодимській територіальній громаді створено 10 старостинських округів. У структурі звітів – робота з документацією та зверненнями громадян, соціальний захист, медицина, культура, сплата земельного податку, благоустрій, ремонт доріг, робота з ВПО, волонтерська діяльність, допомога ЗСУ та інше. Що зазначили старости – значно важче було б працювати без спільної, злагодженої роботи усіх структурних підрозділів міської ради, системної підтримки аграріїв, приватного бізнесу, які здійснюють свою діяльність на ввірених їм територіях, а також небайдужих мешканців кожного населеного пункту. Зазначили посадовці й постійну увагу міського голови до вирішення питань збереження життєздатності та розвитку сіл: жодне звернення не залишилося без уваги і практичної допомоги, яка надходила оперативно і вчасно. (звіти за посиланням https://gromada.org.ua/.../kodimska-miska/news/1713508265/ ). Доповіді посадовців затверджено разом зі звітом начальника комунального підприємства «Кодимакомунсервіс», попередньо схвалений членами виконавчого комітету.

За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто низку інших важливих питань, всього - 157.

Очікувано резонансним стало питання відміни рішення виконавчого комітету про видалення зелених насаджень на території міста. Думки депутатів розділилися, та, в результаті, лише 3 з них проголосували за його відміну, один депутат утримався.

Останнім прийняте рішення про дострокове припинення повноважень депутата Кодимської міської ради VІІІ скликання Любові ПЕЛЮХ. Вдячністю за її роботу, виважені і об’єктивні рішення, наполегливу працю на користь мешканців усієї громади та людяність стали оплески і особисті теплі слова від міського голови Сергія Лупашка та численних присутніх на пленарному засіданні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних