Урочистий захід щодо передачі допомоги нашим захисникам

Дата: 23.07.2024 18:04
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Що означає - любити? По суті – це дієслово, яке означає дію, і відповідає на питання «що робити?».

Отже, дія – це зараз сутність кожного, хто любить Батьківщину. І ми знаємо, як діяти. Ми не звикли, і ніколи не звикнемо до війни, нав’язаної нам країною-терористом. Допомагали, і продовжуємо допомагати українським воїнам, які збройно здобувають нам мир.

За 881 день великої війни ми, усі гуртом, допомагали армії. Від пляшки мінералки до позашляховиків і дронів. Між кожною одиницею чогось придбаного – знак рівності. Бо це - вклад з великою любов’ю і переконаністю у перемогу.

Сьогодні, 23 липня, Кодимська громада – у центрі уваги. Сьогодні – тут потужний осередок допомоги Збройним силам України.

За ініціативи голови Подільської РДА Михайла Лазаренка відбулася передача транспортних засобів, РЕБів, дронів, маскувальних сіток представникам військових формувань України. Освячення військової техніки здійснили Настоятель парафії всіх святих землі української, військовий капелан протоієрей Михайло Базилько та настоятель Свято Архангельського Михайлівської парафії православної церкви України, ігумен Нестор: «Зі злом не можна домовитися! Його потрібно лише перемогти».

Традиційно, захід розпочали скорботною Хвилиною мовчання за усіма жертвами великої війни і спільним виконанням Гімну України.

На заході присутні бойові офіцери, командири, представники особового складу штурмових, ремонтно-відновлювальних формувань, безпілотних систем; Національної гвардії; представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування; численні доброчинці і спонсори; небайдужі громадяни.

За національним українським звичаєм, гостей з фронту зустріли запашним та духмяним хлібом, який символізує мир та достаток у домі.

У своєму слові до присутніх очільник Подільського району Михайло Лазаренко сказав:

- Де війна – там горе. І Подільськ одним з першим відчув це, коли 24 лютого 2022 року терористичні війська бомбардували військову частину у місті. Я дякую кожному і кожній, хто сьогодні збройно захищає державу - ранки і ночі вони зустрічають у окопах. Я дякую усім, хто з початку війни допомагає з вірою у перемогу; хто у ці важкі часи в Україні. Щира подяка усім мешканця Кодимської громади за активну позицію у справі наближення миру. Слава Україні!

За словом перейшли до діла. Михайло Лазаренко, з великою шаною і вдячністю, вручив ключі від транспортних засобів - пікапу NISAN NAVARA, авто швидкої допомоги LEND ROVER DEFENDER, Газелі; передав FPV дрони, дрони літакового типу Дартс, засоби РЕБ, а також маскувальні сітки представникам військових формувань Збройних сил України.

Ми сьогодні не називаємо їх імен. Ці імена згодом зазвучать на увесь світ. А поки що вони воюють, відклавши особисте на потім, коли здобудуть перемогу. Зі свого боку українські звитяжці відзначили тих, хто постійно допомагає армії.

За вагомий внесок, активну громадську діяльність, плідну співпрацю та розуміння, патріотизм і небайдужість, від відділення сил безпілотних систем вручили Подяки:

меценату ПАРОВІНУ Максиму

меценату ЛАЗАРЕНКО Юлії

меценату ЄДІНУ Олександру

меценату СУПРУН Наталії

меценату ЧОРНОМУ Михайлу

ПОКОТИЛО Артему, директору ПП «ПРАЙД – АГРО»

ДОБРОВОЛЬСЬКОМУ Миколі, директору СТОВ «МРІЯ»

МЕГІСУ Вадиму, заступнику голови Подільської РВА

ДРУМОВУ Івану, директору ПП «АГРО-ДІС».

Від військової частини А2802:

ЛАЗАРЕНКУ Михайлу, начальнику Подільської районної військової адміністрації

БІЛОМУ Сергію, директору СФГ "ВАЛЕНТИНА" (Чернече, Балта)

СЛОБОДЯН Віктору, директору ТОВ "Савранський завод продовольчих товарів" (Саврань)

ДРАЧИНСЬКОМУ Олександру, директору ТОВ "ОКНЯНСЬКИЙ ЛАН"

ТОДОРОВУ Олександру, директору ФГ "ТОДОРОВ НД" (Писарівка).

Від військової частини А 2896:

ЛАЗАРЕНКУ Михайлу, начальнику Подільської районної військової адміністрації

МЕГІСУ Вадиму, заступнику голови Подільської РВА

ЛАЗАРЕНКО Ользі, директору ФГ "ПРОГРЕСАГРО"

ДУБЧАК Юрію, директору СФГ "АНЮТА" (Бакша, Саврань)

ЗВАРИЧ Наталії Петрівні - директору ФГ "НАДІЙНЕ" (Пасицели, Балта)

ШАПОВАЛУ Павлу, директору ФГ «АГРОПРОМСАД» (Петрівка, Куяльник).

Від військової частини 3035:

РЯБОЙ Віктору, директору СФГ «СТЕП» (Мала Кіндратівка, Куяльник)

КАНІКОВСЬКОМУ Анатолію, директору СФГ "СТЕК" (Пасат, Балта)

ЛАНКІНУ Юрію, директору ФГ "ОГРУДСЬКІ ОВОЧІ" (Дубинове)

СОРОЧАНУ Миколі, директору ТОВ «Агрофірма «Кодима»

меценату МАЛАНЮКУ Олександру.

Від військової частини 3012:

Нагрудним знаком Національної гвардії «За співпрацю» нагороджено:

мецената ЧОРНОГО Михайла

та вручено Подяки:

ПОГОРІЛОМУ Михайлу, директору ТОВ "Івашківське"

ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ Юрію, директору ТОВ "Ясні Зорі"

ХОРТЮК Анатолію, директору СТОВ «Лан»

ЛУПАШКО В'ячеславу, директору СФГ "КРУІЗ"

ЯКИМОВУ Станіславу, директору СТОВ "Маяк"

меценату ОСАДЧУКУ Геннадію.

Запрошений до слова та вручення двох квадрокоптерів МАVІК - 3, комплектуючих для ремонту FPV дронів, п’яти маскувальних сіток та одноденного заробітку працівників міської ради, комунальних підприємств, установ (освіти, культури, медицини, соціального захисту), старостатів, перший заступник міського голови Олег Чернійчук сказав, зокрема, таке:

- Сьогодні завдяки силі і мужності українського війська, згуртованості нації, увесь світ дізнався що таке Україна і де вона знаходиться. Бо наш народ ціною власного життя мужньо протистоїть ворогу. Сьогодні цей урочистий захід проходить на святому місці – Алеї пам’яті. Тут ми проводжаємо у останній путь загиблих земляків. І зараз, перед їх зображеннями, і це знаково, ми передаємо чергову допомогу бійцям ЗСУ. Наведу такі цифри. Лише у 2024 році 3 млн. 140 тис. грн. з бюджету міської ради передано на потреби війська; 500 тис. грн. власних коштів працівників міськради – на технічні засоби; 368 тис. грн. – це сума одноденного заробітку для цього заходу, за які придбано пікап NISAN NAVARA для в/ч А2896. Ми не втомлюємося допомагати, і будемо гуртуватися у цьому, аж до самої перемоги. Слава Україні!

На цьому урочистий захід завершився.

…Нам нині жарко – ми вмикаємо кондиціонер чи йдемо у душ. Вимикають світло – виходимо до гурту на лавочку біля хати чи лягаємо зарання спати. Кладемо у холодильник воду, щоб була прохолодною. Ми вітаємо один одного зі святами чи днем народження. За таку тишу українське вояцтво – у самому пеклі. І це їх вибір. Бо любити Україну – це дія!

Слава Україні!

Героям слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних