У місті Кодима – з 19 липня, проходив Всеукраїнський шаховий турнір пам’яті Михайла Підгайця

Дата: 25.07.2024 17:26
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Це сьомі за ліком спортивні змагання інтелектуалів такого рівня, які вже вкотре обрали для цього важливого заходу Кодимську громаду. Як зазначає Голова ветеранської комісії Федерації шахів Одеської області Мусій Хазанкін, наша громада – одна з небагатьох, яка змогла зберегти шаховий спорт і дбає про розвиток цих традицій.

У турнірі приймали участь 31 учасник з 11-ти областей України: Хмельницька, Кіровоградська, Донецька, Запорізька, Полтавська, Миколаївська, Вінницька, Одеська, Київська, Чернігівська, Житомирська.

2 майстри спорту, 11 кандидатів у майстри спорту та першорозрядники – ось цьогорічний склад учасників. Головний суддя змагань – національний арбітр України Бернацький Олександр (м. Одеса).

Гра відбувалась за швейцарською системою в 9 турів, коли кожному учаснику дається по 90 хвилин ігрового часу плюс 30 секунд за кожен зроблений хід починаючи з першого.

Регламент турніру відповідав правилам FIDE.

Загалом, усі учасники вже добре знайомі один з одним, і із задоволенням приїжджають до нас на Кодимщину. В основному – це дорослі і літні люди, яким до вподоби наші краєвиди і природа, звісно – й спілкування. А відвідування Кодимського історико-краєзнавчого музею – це вже для них традиція.

Турнір завершився 24 липня з такими результатами:

В номінації 50+:

1 місце - Андрій Скляр (м.Запоріжжя)

2 місце - Олег Поліщук (м.Хмельницьк)

3 місце - Георгій Горгола (м.Полтава)

4 місце - Василь Ковалішин (м.Кодима)

5 місце - Олександр Рибченко (м.Чернігів)

Кращий результат у цій номінації серед шахістів Кодимщини показав Іван Вдовиченко.

В номінації 65+:

1 місце - Володимир Дудьєв (Миколаївська обл.)

2 місце - Юрій Ходотов (Кіровоградська обл.)

3 місце - Ігор Шепелєв (м.Київ)

4 місце - Генадій Ходотов (Кіровоградська обл.)

5 місце - Анатолій Усатенко (м.Одеса)

Кращий результат у номінації 65 + серед шахістів Кодимщини показав Микола Покиньборода.

Окрім цього, було вручено ще три нагороди у номінаціях: кращий результат серед жінок – Ольга Агудова та кращий результат серед шахістів 75+ - Володимир Цушко з м.Полтава. Не забули відмітити і найстаршого учасника гри - 89-ти річного Миколу Олефірова з Кіровоградщини.

Грамоти, медалі та грошову винагороду переможцям вручив перший заступник міського голови Олег Чернійчук.

-Від себе особисто та від імені міського голови Сергія Лупашка хочу привітати вас з завершенням шахового турніру. Подякувати за те, що незважаючи на всі труднощі, ви знаходите в собі сили і приїжджаєте до нас у громаду на цей захід, завдяки чому ми показуємо всьому світу, що український народ незламний, ми живемо далі і ставимо перед собою нові цілі. Бажаю вам здоров’я, миру, добра, злагоди та подальших успіхів у житті і найголовніше - скорішої Перемоги.

Проведення Всеукраїнського шахового турніру пам’яті Михайла Підгайця у громаді є нашою гордістю і великим спортивним досягненням. Адже збереження і популяризація спортивних традицій - один із маркерів успішної громади.

Гравці турніру подякували міському голові Сергію Лупашку, який завжди йде на зустріч та охоче допомагає з організацією змагань, керівнику гуртка Валерію Корчинському за його професіоналізм та дбайливе ставлення до учасників турніру, спонсорам даного заходу: В’ячеславу Лупашку (СФГ «Круіз»), який виділив кошти на призовий фонд (20 тис. грн.) та Михайлу Погорілому (ТОВ «Івашківське), Василю Гуку (ТОВ «Пиріжнянське»), Валерію Маньковському (СФГ «Відродження») за чудову організацію дозвілля.

Від імені учасників слово взяли Андрій Зубков та Володимир Дудьєв. Вони висловили слова подяки за теплий прийом та чудову організацію заходу. Підкреслили, що, враховуючи те, скількох місцях їм доводилось бувати, Кодимська громада є незрівнянною. Адже дійсно приємно приїжджати туди, де вам раді і цінують справу, якою ви займаєтесь.

Також дуже приємною новиною стало те, що Президент Федерації шахів України Віктор Капустін відзначив дипломом міського голову Сергія Лупашка за його багаторічну наполегливу працю для шахової спільноти нашої країни, за чудовий шаховий клуб у центрі міста (в якому присутні два просторих зали з суддівською кімнатою, які обладнані найсучаснішим шаховим інвентарем та оргтехнікою), за підтримку традиційних турнірів ветеранів і вагомий внесок у розвиток шахового спорту в Україні. Цей диплом було доручено передати через Олександра Рибченка, який особисто відвідав місто Київ, щоб його забрати. Він додав, що вважає цю подяку цілком заслуженою, адже мало місць в країні залишилось, де цінують шаховий спорт і підтримують його розвиток у наш час.

Так, завершився наш цьогорічний шаховий турнір. Бажаємо учасникам наснаги на нові звершення і будемо чекати їх наступного року з новими досягненнями та ще більшим ентузіазмом до гри!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних