Відбулася чергова 23 сесія Кодимської міської ради

Дата: 10.11.2017 23:26
Кількість переглядів: 739

Фото без описуВідбулася чергова 23 сесія Кодимської міської ради

8 листопада відбулась чергова 23 сесія Кодимської міської ради VII скликання. Розпочалася сесія Гімном України та привітанням депутатів-іменинників. Депутати розглянули ряд важливих питань, включених до порядку денного та пакет земельних питань.

У фінансовому звіті заввідділом з питань обліку бюджетних коштів Бобришова О.В.  доповіла про виконання Кодимського міського бюджету за 9 місяців 2017 р. та про внесення змін до бюджету. Отже, за звітний період до міського бюджету надійшло коштів в сумі 8 млн. грн., тобто бюджет виконано на 106,4%. Найбільшими джерелами надходжень є плата за використання земель в місті,  державне мито, сплата єдиного податку підприємцями та акцизного податку.

Всього, з міського бюджету, міська рада запланувала перерахувати 2 281 300 грн. Зокрема, депутати підтримали рішення Кодимської міської ради, щоб виділити 141 300 грн. на оплату заробітної плати працівникам дитячих навчальних закладів (ДНЗ). При цьому, не підтримавши прохання КП «Ритуал-сервіс» про виділення коштів на заробітні плати працівникам підприємства та на КП «Кодимакомунсервіс» про виділення коштів на каналізаційні люки.

Депутати затвердили збільшити ставку бухгалтера КП «Ритуал-сервіс» з 0,25% до 0,5%.  Окрім того, проголосували за виділення коштів на арматуру для мережі води ( 24 205 грн.), 5 глибинних насосів (42 879 грн.) та на контейнери для сміття (80000 грн.) для КП «Кодимакомунсервіс». 

Далі заслухали звіт заступника міського голови О.В. Гуцола про хід виконання плану соціально-економічного та культурного розвитку міста Кодима за січень-жовтень 2017 року. Доповідач повідомив, що усі заплановані поточні роботи виконуються згідно плану. Заасвальтовані дороги до багатоповерхівок по вул.Амійська, вул.Садова, вул.Вишнева, вул.Ю.Любомирського (біля ПТАУ). Згідно заяв зроблені тротуари по вулицях Любомирського, Соборній, біля Укртелекому та інші. Проведено поточний ремонт бордюрів по Соборній та Садовій. Триває облаштування міста вуличним освітленням, згідно заяв людей. Наразі закінчили роботу по вул. Соборній, вул. Танковій. По вул.Мічуріна та вул.Одеській розчищені дренажі. По місту демонтували старі криниці та замінили 10-ма новими, планується ще 8. Проведена санітарна чистка та побілка дерев, розчищена трава по вул. Соборній. Також проведено поточний ремонт кінотеатру Мир. На міському кладовищі зробили ремонт адміністративного будинку.

На рахунок бездомних собак: стерилізацію проведе ГО Зооконтроль (м.Харків), чекаємо своєї черги. Депутат міської ради Палєсіка М.Г. запропонувала запланувати міський бюджет на притулок для бездомних собак.

Про фінансово-господарську діяльність КП «Кодимакомунсервіс» за січень-жовтень 2017 року заслухали начальника Максимішина Ф.О.

Депутат Гайдук О.І. запитала, чому по вул.Шевченка люди не знають графіка вивозу сміття. На що Максимішин Ф.О запропонував депутатам пройтись по людям та заключити договір з мешканцями на вивіз сміття. Бородіна Т.І. наполягала на тому, щоб міська рада надрукувала в газеті «Кодимські вісті» графік вивозу сміття.

Начальник КП «Ритуал-сервіс» Мамотливий І.М. доповів запрошеним про фінансово-господарську діяльність підприємства за квітень-жовтень 2017 року. За рахунок міської ради придбано мотокосу, болгарку, шуруповерт та інші. Зробили планове обгородження кладовища та всипали дорогу щебенем по вул.Гагаріна. Звіт активно обговорювався депутатами та викликав чимало питань. Депутат Бородіна Т.І., в черговий раз, наполягла на тому, щоб висвітлити тарифи послуг КП «Ритуал-сервіс» в міській газеті.

Серед важливих рішень, прийнятих депутатами, також були:

  • надання одноразової цільової матеріальної допомоги учаснику АТО на оформлення технічної документації  із землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства;
  • надання одноразової грошової допомоги громадянам міста Кодима,  які опинилися у скрутній життєвій ситуації внаслідок стихійного лиха, у зв’язку з нещасним випадком або значними витратами на медичне лікування;
  • надання одноразової матеріальної допомоги на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

Депутатами було затверджено ряд земельних питань.

Не прийняли рішення про надання дозволу Кодимській міській раді на  розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки  для розміщення  кладовища, за адресою: м. Кодима,  вул. Східна,  на території Кодимської міської ради Кодимського району Одеської області, обґрунтувавши це тим, що земля знаходиться поза межами Кодими.

В цілому, за чотири години роботи сесії, депутати прийняли чимало важливих рішень, внесли суттєві пропозиції щодо роботи сесії в подальшому та пошуку шляхів злагодженості у вирішенні важливих для громади міста питань.

Кодимська міська рада.

Фото без опису      Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних