Кодимська міська рада ІНФОРМУЄ!

Дата: 17.03.2017 10:27
Кількість переглядів: 790

Фото без описуШановні керівники підприємств, організацій, установ!

            Нагадуємо, що рішенням Кодимської міської ради від 11.09.2006 року №99-V затверджено «Правила з питань благоустрою території міста Кодима, забезпечення в ньому чистоти і порядку, тиші в громадських місцях, торгівлі на ринках».

                Відповідно до розділу 1. Загальні положення і вимоги.

1.1. Ці Правила розроблені згідно пункту 44 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве     самоврядування в Україні» і є обов’язковими для виконання  підприємствами, організаціями, установами (далі підприємства), незалежно від їх відомчої належності і форм власності, об’єднаннями громадян та приватними особами.

1.2. Утримання  територій та об’єктів міської інфраструктури, їх благоустрій покладається на керівників підприємств та громадян, за якими закріплені території та об’єкти міської інфраструктури, а саме:

  • територій домоволодінь, в т.ч. приватних (територія житлової забудови та внутрішньо квартальні проїзди) і прилеглих до них тротуарів, розташованих в межах червоних ліній вулиць та доріг вздовж забудови (далі – територія домоволодінь, на власників (або орендаторів) житлових будівель;
  • територій, які належать до комунальної власності та територій загального користування (вулиць, доріг в межах міста, парків, лісопарків, скверів, бульварів, пляжів, кладовищ, а також пустирів, берегів водойм, тощо – далі території загального користування);
  • території підприємств (промислових, лікувальних, торгівельних, культурно-побутових та учбових підприємств,установ, організацій та об’єктів міської інфраструктури), а також прилеглих до них ділянок і санітарно-захисних зон – на ці підприємства;
  • територій, прилеглих в радіусі 5 метрів до тимчасових торгівельних павільйонів, лотків, тощо, установлених згідно з рішенням органів місцевого самоврядування – на власників цих точок торгівлі;
  • територій, відведених під будівництво, з дня початку робіт – на підприємства і громадян, котрим відведено земельні ділянки;
  • фасадів будівель та споруд, балконів, водостічних труб, номерних знаків будинків, покажчиків вулиць, а також інших елементів благоустрою.

1.3. Субєктам, зазначеним в п.1.1. Правил забороняється:

1.3.1. Чинити дії, що завдають шкоди обєктам, зовнішньому благоустрою міста, санітарному стану та навколишньому природному середовищу.

1.3.2. Провадити  без заключення договору і письмового дозволу спецінспекції з благоустрою міста, а в необхідних випадках – управління архітектури і містобудування:

  • розриття грунту під будь-які види робіт;
  • дорожні знаки, крім поточного ремонту;
  • розміщення тимчасових і постійних огорож та парканів;
  • установлення будівельних лісів під час ремонту фасадів будівель (споруд);
  • розміщення вивісок, реклами, об’яв, афіш, плакатів, лозунгів, призивів чи будь-якої іншої інформації, в тому числі – передвиборчої;
  • розміщення будівельних матеріалів, палива, тари,будівельних та промислових конструкцій на вулицях, площах, тротуарах, у дворах та інших не відведених для цього місцях.

1.3.3. Розміщення будь-яких споруд, конструкцій, матеріалів та ведення господарчої діяльності у захисній смузі інженерних мереж без дозволу головного управління архітектури та містобудування, управління зеленого  господарства або житлово-експлуатаційної організації.

1.3.4. Самовільне підключення до інженерних підземних мереж.

1.3.5. Контроль за благоустроєм, станом прибирання та утримання територій, об’єктів міської інфраструктури здійснюється замовниками, органами місцевого самоврядування, спецінспекцією з благоустрою, управлінням земельного господарства, санітарно-епідеміологічними та природоохоронними органами.

1.3.8. За порушення цих Правил винні особи притягаються до адміністративних відповідальності згідно з чинним законодавством

                Згідно з розділом 1.3. Підприємства.

1.3.1. Санітарний стан території підприємства, система і регулярність вивезення сміття мають відповідати загальним вимогам до прибирання та утримання території міста.

1.3.2. Для збирання сміття на території підприємства мають бути встановлені урни та типові контейнери. Їх кількість, а також відстань між ними визначається залежно від розміру території підприємства, напрямків діяльності та кількості працюючих.»

                З метою дотримання вищевказаних правил та враховуючи те, що кожної п’ятниці після 11.00 години працівники КП «Кодимакомунсервіс» вивозять сміття з місць загального користування, просимо прибирати прилеглі території до зазначеного часу та не завдавати шкоди зовнішньому благоустрою міста, його санітарному стану.

                Керуючись розділом "Порядок застосування Правил"

1.1.1. Складання протоколів за здійснені правопорушення, накладання та стягнення штрафів здійснюється органами (посадовими особами), уповноваженими розглядати справи за адміністративні порушення згідно зі ст.. 219 Кодексу України про адміністративні порушення.

Складання протоколів за здійснені правопорушення здійснюються комісіями при виконкомі Кодимської міської ради:

- Адміністративною комісією – ст. 152, ст. 159, ст. 182 АК України.

1.3. Оскарження та опротестування постанов про правопорушення проводяться в порядку, визначеним Законом України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних