Відбулося вісімнадцяте (позачергове) пленарне засідання Кодимської міської ради VIII скликання

Дата: 24.01.2022 15:33
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

Наприкінці минулого тижня у сесійній залі відбулося вісімнадцяте (позачергове) пленарне засідання Кодимської міської ради VIII скликання, яке провела секретар міської ради Людмила ЗАБОЛОТНА.

Депутати прийняли численні рішення, які стосувалися перейменування закладів дошкільної та загальної середньої освіти та затвердження їх статутів у новій редакції. Цими рішеннями узгоджено невідповідності, виявлені при реєстрації казначейських рахунків та приведено у відповідність з єдиною базою в державному реєстрі.

Рішення, детально опрацьовані на засіданнях профільних комісій, депутати прийняли протокольно, зокрема, про затвердження структури та штатної чисельності працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та земельні питання.

Всього 132 питання.

У «різному» виступила Людмила БУРМІСТР.  Депутат вважає, що рішення про зміну форми фінансового обслуговування Комунального закладу «Кодимського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «СОНЕЧКО» не правильне і лише на шкоду функціонування закладу в цілому. Це вже відчутно зараз. По усі факти на підтвердження такого висновку керівник дитячого садочка буде інформувати депутатів кожної наступної сесії. Що ж до економії коштів від прийнятих змін, їх, на думку депутата, немає. Претензії до керівництва, яке ініціювало  такі зміни, були також відносно вивільнених фахівців: в результаті вони позбулися роботи та на сьогодні не працевлаштовані. З даного питання виступили депутати Олена БОБРИШОВА та Тетяна БОРОДІНА, які також не підтримують такі зміни.

Заступник міського голови із соціальних та гуманітарних питань Антоніна МОСКАЛЮК, відповідаючи на звинувачення, зазначила, що іноді потрібно приймати непопулярні рішення. Інакше ми не відбудемося як громада.

У своєму виступі депутат Олена БОБРИШОВА зазначила: вона хоче бачити Кодимщину процвітаючою громадою. Для цього необхідно поставити крапку у існуючих тенденціях впливу (чи тиску) на депутатів та розвивати справді демократичне суспільство.

Тетяна БОРОДІНА окреслила проблемні питання з фізичними особами - підприємця, зокрема, які займаються торгівлею Це сплата податків і збільшення надходжень у бюджет громади, укладення договорів з міською радою, санітарний стан біля магазинів, організація стоянок для автотранспорту та інше. Необхідно до цієї роботи долучатися усім депутатам.

 Депутат Микола СОРОЧАН запропонував звернутися до вищих органів виконавчої влади стосовно ситуації у країні. «Держава повинна дати категоричну відсіч усім, хто працює всупереч її інтересам. Вимагаємо від центральної влади та правоохоронних органів покласти цьому край та за всією строгістю закону покарати зрадників державних інтересів. Допоки існує загроза військової агресії, у тилу не може бути російських колаборантів».

Завершив пленарне засідання перший заступник голови міської ради Олег ЧЕРНІЙЧУК. Коронавірус не відступає. Навпаки, з нового року, у січні, вже є 73 хворих на цю недугу, 1 особа – з летальним наслідком. Єдиний дієвий засіб запобігти поширенню небезпечної інфекції – вакцинація. Тому МОЗ розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Тепер, згідно із наказом, обов’язковій вакцинації проти коронавірусу підлягають працівники:

центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності;

органів місцевого самоврядування;

закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;

комунальних підприємств, установ та організацій.

З 31 січня недотримання зазначених вимог призведе до відсторонення працівників від роботи. До інформаційно-роз’яснювальної роботи активно потрібно долучитися депутатам та старостам. Лише тоді, коли 70-80 відсотків населення будуть вакциновані, набувши колективного імунітету, ми переможемо пандемію.

Насамкінець, посадовець зазначив: так, нам, молодій громаді, дуже важко. Ми приймаємо непопулярні рішення, часом питання вирішуються ентузіазмом старост, спонсорів. Децентралізація ще у повній мірі не дала відчутних позитивних змін. Перед нами - вирішення численних проблем: відновлення, зміцнення технічної бази комунальних підприємств, створення нових робочих місць, та, як результат, досягти такої спроможності, щоб молодь прагнула залишатися на батьківщині, а не масово виїжджати за кордон на заробітки. І тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати усі труднощі та виклики,  які сьогодні стоять перед нами.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних