Відбулася чергова сесія Кодимської міської ради

Дата: 15.07.2022 11:20
Кількість переглядів: 597

Фото без опису

14 липня відбулася чергова, 23 сесія Кодимськаї міської ради VIII скликання, яку провела секретарка міськради Людмила Заболотна.

Розпочали пленарне засідання з хвилини мовчання за усіма загиблими у російсько-українській війні, за тими, хто зі зброєю в руках захищав найвищі цінності українців; мирним населенням, які стали живими мішенями ненависті і люті армії агресора. Вічна слава і пам’ять загиблим за Україну!

Ворог лютує. Тому, закликав перший заступник міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК, не потрібно нехтувати сигналом «Повітряна тривога». Почувши його – всі негайно в укриття!

Далі присутні привітали народних обранців, хто відзначив свій день народження у міжсесійний період. Квіти та пам’ятні адреси вручили ювілярам: Оксані ВАЦОВСЬКІЙ, Любові ПЕЛЮХ, Сергію КУПЦОВУ.

Перед затвердженням порядку денного депутати виключили 11 питання - про надання  згоди  на списання з балансу комунального  некомерційного  підприємства «Кодимська лікарня» Кодимської міської ради Одеської області основних засобі. Проект рішення потребує доопрацювання.

Запропоновано було також зняти з порядку денного 5 й 6 питання: «Про  припинення шляхом ліквідації філії  «Лабушненська гімназія»  комунального закладу «Опорний заклад «Кодимський ліцей №1» Кодимської міської ради Подільського району Одеської області» та, відповідно, «Про утворення комунального закладу «Лабушненська гімназія» Кодимської міської ради Подільського району Одеської області».

 

З інформацією перед присутніми слово взяла Любов ПЕЛЮХ, за чиїм поданням зазначені проєкти рішень були винесені на обговорення.

  • Як депутат, я відстоюю інтереси своїх виборців: дітей (учнів), вчителів, громадськості села. Відзначу, вони розчаровані тим, як проходило обговорення нашого питання на всіх комісіях.

Далі депутат навела низку фактів, які, на її думку, засвідчують, що в Лабушні - це аж ніяк не філія, а самостійний освітній заклад. І ось чому: кількість школярів на сьогодні - 80; зросла кількість педагогічних працівників на 12 осіб; не допомагає навчанню в опорному пункті й незадовільний стан доріг, відсутність автобуса (це означає, що діти мають о п’ятій годині встигнути на автобус з Петрівки); утримання Лабушненської школи здійснюється по остаточному принципу тощо. Є й претензії до роботи очільника закладу, яка не дотримується правил внутрішнього розпорядку та «дозволяє собі не виходити на роботу», від чого страждає і якість освіти.

  • Якщо в когось складається враження, що це питання не на часі, то скажу: інтереси учнів і вчителів мають захищатися в будь-який час, в тому числі, і  за воєнного стану.

Попри емоційний виступ депутата, Любов ПЕЛЮХ підтримав лише Антолій ХЮРТЮК. Усі інші – проголосували «за» зняття 5 і 6 питань з порядку денного та відтермінування їх на деякий час (з цього приводу висловилися депутати Микола СОРОЧАН, Людмили БУРМІСТЕР, Тетяна БОРОДІНА, Валерій МАНЬКОВСЬКИЙ). На їх думку, усі філії мають бути у рівних умовах. Інакше бажання від’єднатися може викликати «ланцюгову реакцію» і відволікатиме від вирішення більш нагальних питань освітньої галузі: безпека дітей і вчителів, облаштування бомбосховищ та багато інших. Якщо ж директор Лабушненської філії не відповідає вимогам керівника, як було наголошено у виступі, то це питання вирішує очільник Кодимського опорного закладу.

За розглядом цього резонансного питання депутати проголосували таким чином: «за» - 16, «проти» - 1, «утримався» - 1.

Роботу продовжили за затвердженим порядком денним (зі змінами).

Провідний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Росіна ШЕПЕЛЯ повідомила, що проєкти рішень «Про встановлення місцевих податків і зборів, які будуть діяти на території Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області» та «Про встановлення ставок плати за землю у складі податку на майно, що справляється у формі орендної плати на території Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області», за оцінкою Державної регуляторної служби України, відповідають усім вимогам регуляторної політики.

Отже, з 1 січня 2023 року на території Кодимської міської територіальної громади встановлюються наступні місцеві податки та збори та податкові пільги зі сплати місцевих податків і зборів: податок на майно (на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний податок; плата за землю); збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір та єдиний податок. 

 

Також з 1 січня 2023 на території Кодимської міської територіальної громади почнуть діяти нові ставки плати за землю у складі податку на майно, що справляється у формі орендної плати.

Рішення були прийняті депутатами одноголосно. (Ознайомитися з ними можна буде з 15.07.2023 року на вебсайті Кодимської міської ради у рубриці: «Регуляторна політика » Реєстр діючих регуляторних актів » 2022 рік | Кодимська міська рада (kodyma-mr.gov.ua)

Численні рішення порядку денного, ретельно опрацьовані напередодні членами постійних комісій, були прийняті одноголосно.

У «різному» депутати говорили про не менш важливе.

До прикладу, депутат Микола СОРОЧАН зауважив, що у воєнний час має функціонувати хоча б одна цілодобова аптека. Так само як працюють сьогодні аграрії, промисловість, Укрзалізниця, швидка допомога. Олександр КАЛІНІЧЕНКО додав, що будь-яка реформа (в тому числі й медична) мають поліпшувати обслуговування населення, а не зводити його нанівець. Потрібно пропонувати мешканцям громади альтернативу, додав до сказаного депутат Подільської районної ради Ігор ТРЕГУБЧАК. Слушна пропозиція взята посадовцями до уваги.

До  учасників пленарного засідання звернувся перший заступник міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК. Керівництвом Одеської обласної військової адміністрації, Подільської районної військової адміністрації ставляться чіткі завдання щодо виваженого прийняття рішень, зокрема, по земельним та освітянським питанням. Оскільки за зверненням адміністрацій вони можуть бути скасовані у судовому порядку.

Микола СОРОЧАН знову взяв слово і нагадав про те, що з 1 липня, у межах протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави, запроваджено візовий режим в'їзду російських громадян на територію України. Отож, це запит суспільства, який допоможе виявити при цьому тих громадян України, які, проживаючи в росії, отримують орендну плату за свої паї на території нашої держави. Можна стверджувати, що вони (через українських аграріїв) – спонсори країни-агресора. (Уточнимо, за проведеним аналізом таких випадків у нашій громаді немає).

Чому не звітує КП «Кодимакомунсервіс»? – поставила питання Тетяна БОРОДІНА. Підприємство має час-від-часу повідомляти депутатам (а через них - і населенню громади) про стан справ. Директор комунального підприємства Анатолій РЕВЕНКО повідомив, що заразом він найближчим часом прозвітує й про результати інвентаризації та передачі майна колишнього КП «Ритуал-сервіс», де й досі, на жаль, не впорядковані деякі питання.

Завершили пленарне засідання позитивом. За сприяння депутата міської ради Миколи СОРОЧАНА відділ освіти, молоді та спорту Кодимської міської ради на умовах співфінансування отримає новий шкільний автобус: з бюджету громади потрібно виділити 500 тис. грн. Решту вартості (а це 2 млн.грн.) доплачує держава.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних