Пошук

Про головне - на сесії міської ради

Дата: 16.09.2022 10:37
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

15 вересня міський голова Сергій ЛУПАШКО провів чергову двадцять четверту сесію Кодимської міської ради VIII скликання.

Традиційно, з великим сумом та скорботою учасники пленарного засідання у хвилині мовчання віддали шану усім загиблим за Україну, її вічні цінності – свободу, територіальну цілісність, незалежність. Вічна пам’ять і слава полеглим!

На початку роботи депутати затвердили порядок денний сесії та перейшли до обговорення його питань.

Про підсумки виконання бюджету Кодимської  міської територіальної громади за І півріччя 2022 року перед депутатами звітував заступник міського голови - начальник фінансового управління Кодимської міської ради Руслан ОНУФРІЄНКО. (Докладніше за посиланням: ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА до звіту про виконання бюджету Кодимської  міської територіальної громади за І півріччя  2022 року (за матеріалами пленарного засідання) | Кодимська міська рада (gromada.org.ua)).

Завершуючи доповідь, посадовець наголосив, що виконання бюджету за перше півріччя створює обнадійливі передумови тому, що фінансовий план громади й за 9 місяців 2022 року також буде виконано.

Керуюча справами виконавчого комітету Кодимської міської ради Оксана ЄВТУШЕНКО повідомила, яким має бути порядок проведення громадського обговорення  кандидатури старости в територіальній громаді, і наступним питанням інформувала загал про дострокове припинення повноважень старости села Писарівка у зв’язку із мобілізацією до Збройних Сил України.

Депутатами були внесені зміни до структури та граничної чисельності працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Зокрема, їх керівникам надається право самостійно вирішувати які посади облуговуючого персоналу мають бути у закладі, але в межах затвердженої граничної чисельності працівників і кошторисних призначень. Це рішення дуже правильне, наголосила депутат Людмила БУРМІСТР. Так  було раніше, і це обов’язок саме за керівника закладу, який на місці є і господарником, і практиком. Ще одним рішенням депутати встановили режим перебування дітей у дошкільних відділеннях закладів загальної середньої та дошкільної  освіти  Кодимської міської ради в умовах воєнного стану (доповідач начальник відділу освіти молоді та спорту міської ради Наталя КОНТУЗОРОВА).

Також депутати прийняли рішення про продовження терміну дії контракту з директором комунальної установи  «Інклюзивно-ресурсний центр» ще на один рік.

На пленарному засідання були опрацьовані та прийняті інші численні рішення, що стосувалися майнових та земельних питань. Всього 37 рішень.

У «різному» депутати говорили про таке. Потрібно відремонтувати ділянку тротуару біля залізничного вокзалу (Тетяна БРОДІНА). Адже погіршення погодних умов в осінньо-зимовий період може посилити травмування людей на неякісних ділянках для пішоходів.

Ганна ЛУКОВА підняла питання про роботу аптеки  у нічний час. Нині заклад працює з 08.00 год. до 22.00 год., без обідньої перерви. Чи можлива його робота цілої доби? За роз’ясненнями (спростуванням чи підтвердженням цього) міська рада звернулася до Подільської районної військової адміністрації. А поки що, у разі невідкладних випадків, потрібно звертатися у лікарню чи викликати швидку допомогу; за можливості - подбати про запас необхідних ліків вдома.

На цьому двадцять четверта сесія Кодимської міської ради VIII скликання завершилась.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних