Інтеграція переселенців у громади – принципова стратегія держави і міжнародних організацій

Дата: 24.07.2023 08:13
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

ЯК ВЖЕ ПОВІДОМЛЯЛОСЯ, ПРЕДСТАВНИКИ МІЖНАРОДНОЇ ПАРТНЕРСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВПІНО "ФІЛІЯ АКТЕД (ACTED)" ПРИБУЛИ ДО КОДИМЩИНИ З НОВИМИ ІДЕЯМИ ЩОДО НАПРЯМКІВ ЇХ ДІЯЛЬНОСТІ.

Як реалізували проєкт для соціальної інтеграції переселенців у громаду? – обговорили зі старостами населених пунктів Кодимщини у другій частині візиту.

Значна кількість внутрішньо переміщених осіб планує залишатися тут на довгий час, а дехто – й на постійне проживання, і стати, наприклад, кодимчанами.

Зустрілися наші партнери і з самими переселенцями, спочатку у Центрах їх компактного проживання, а потім з тими, хто проживає у Кодимі.

Для посадовців міської ради найбільшою нагородою були надзвичайно приємні відгуки людей про турботу, яку вони тут відчули. Йшлося про житло, медичне обслуговування, безкоштовне харчування дітей переселенців у школах і дитячих садочках, розподіл і наповнення гуманітарної допомоги; про відношення працівників соціальної сфери. Наприклад, у КУ «Центр надання соціальних послуг», відділі з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я чи СОУП їм не тільки надають увесь спектр передбачених послуг, а й вислухають і порадять: тепле слово допомагає, лікує, підтримує і розраджує.

Які нагальні потреби нині мають переселенці? – поцікавилися представники ACTED. Це придбання палива на осінньо-зимовий період, будівельних матеріалів чи здійснення самого ремонту орендованого/придбаного житла, а також юридичний супровід з цих та інших питань.

Наостанок члени міжнародної організації зазначили, що міська рада плідно працює з переселенцями, про що свідчать численні приклади: розвиток гуманітарного напрямку; безкоштовні послуги швачки, перукаря; перебування дітей у пришкільних літніх таборах; послуги для раннього розвитку дитини; організація соціальної пральні тощо. Отже, громада не лише розраховує на влиття доброчинної допомоги, а й сама активно її розвиває.

Дуже важливо налагодити комунікацію між самими переселенцями та владою. Для цього вже створено ініціативну групу для створення громадської організації переселенців Кодимщини, яка знаходиться на стадії реєстрації. А до вересня планується створити раду внутрішньо переміщених осіб. Ну і звісно, найшвидше і найоперативніше спілкування – це групи у мобільних додатках і соціальних мережах.

Отже, інтеграція ВПО – це принципова стратегія держави і міжнародних організацій, оскільки вимушені переселенці залишаються у громадах і стають повноцінними їх мешканцями.

Кервіник проєкту від Кодимської міської ради Антоніна Москалюк

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних