У російсько-українській війні Кодимська громада втратила ще одного сина України

Дата: 03.11.2023 15:39
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Цьогорічна осінь – підступно-прекрасна. Тепла, барвиста, світла - вона продовжує приносити страшні звістки.

У російсько-українській війні Кодимська громада втратила ще одного сина України, нашого з вами земляка

ЧУМАКА СЕРГІЯ МИКОЛАЙОВИЧА,

якому виповнилося лише 25 років.

Хлопець із суто українським прізвищем, українець від діда-прадіда. Можливо, саме його предки ходили «соляними» чумацькими шляхами. А нині, у XXI столітті, ось ці молоді вояки, стали душею нації, «сіллю землі», як називав Ісус своїх вірних учнів.

3 листопада церемонія прощання із бійцем відбулася одразу у трьох селах: Будеї – там нині мешкає його родина, Петрівці – там Сергій проживав до війни, та Стримбі – там знайшли вічний спокій найближчі люди із земного життя воїна. Громаду накрила чорна хмара.

Відспівували героя у церкві Святої Параскеви Української Православної Церкви села Будеї - обряд провів протоієрей Георгій Ліщенюк.

У Кодимі «живим коридором» численні мешканці міста провели бійця далі.

Мітинг та громадянська панахида прощання відбулася у Петрівці, в центрі села.

- Саме сьогоднішні мужні українські бійці прийшли у цей світ, щоб зробити його кращим, повести за собою інших і звільнити від завойовників. Воїни, такі як СЕРГІЙ, стали найвищою трибуною людства, правдою, яка відкрила усім істинне обличчя демона - росії. Вона зробила світ турбулентним, вона – вбиває, нищить, руйнує… Місія визволителя покладена на Збройні сили України, які мужньо протистоять злу. В цьому проявляється українська спраглість до справедливості. Ми віддаємо шану і низько вклоняємося матері солдата; від міського голови Сергія Лупашка висловлюємо безмежну подяку полеглому герою ЧУМАКУ СЕРГІЮ за нетлінні, незабутні, героїчні вчинки по захисту суверенітету і територіальної цілісності України. Світ для нас усіх вже ніколи не буде яскравим без нього., - сказав заступник міського голови - начальник фінансового управління Руслан Онуфрієнко.

Попрощалися із героєм та висловили слова співчуття сім’ї заступник начальника управління соціального захисту населення Подільської РДА Оксана Гайдук, начальник 3-го відділу Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Самойленко, виконуюча обов’язки старости села Петрівка Наталя Пастух, ієромонах, настоятель церкви Святого Архістратига Божого Михаїла Православної Церкви України Отець Нестор.

Знайшов останній прихисток СЕРГІЙ ЧУМАК, перейшовши у потойбіччя, у селі Стримба.

Спочивай, воїне, у мирі! Вічна пам’ять і слава захиснику держави СЕРГІЮ ЧУМАКУ!

Карбуймо навіки у пам’яті це ім’я:

ЧУМАК СЕРГІЙ МИКОЛАЙОВИЧ

Солдат, військовослужбовець 3 взводу оперативного призначення 2 роти оперативного призначення 3 батальйону оперативного призначення військової частини 3029, призваний на військову службу за загальною мобілізацією 25 лютого 2022 року Подільським РТЦК та СП Одеської області, вірний Військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши мужність і стійкість, загинув 27 жовтня 2023 року в наслідок мінометного обстрілу противника в районі населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

07.06.1998-27.10.2023

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних